АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Заступи, спаси, помилуй і охорони нас, Боже, Твоєю благодаттю

Читайте также:
  1. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  2. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  3. В галузі охорони навколишнього середовища»
  4. В чому полягає підготовча робота при розробці інструкцій з охорони праці?
  5. З дисципліни «ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ»
  6. Заклади охорони здоров’я
  7. Заходи з охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки при обслуговуванні та ремонті електроустаткування
  8. ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ ІСТОРІЇ
  9. Інструкція з охорони праці та техніки безпеки для персоналу охоронної служби, що використовують при роботі зброю, боєприпаси, та інші види спеціальних засобів
  10. Кафедра грунтознавчтва та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули
  11. МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ УКРАЇНИ

Хор: Господи, помилуй.

День увесь досконалий, святий, мирний і безгрішний випросивши, самі себе, і один одного, і все життя наше Христу Богові віддаймо.

Хор: Тобі, Господи.

Молитва благодарення:

Дякуємо Тобі, Владико чоловіколюбче, доброчинцю душ наших, що Ти і сьогодні сподобив нас Твоїх небесних і безсмертних Таїнств. Справ нашу путь, скріпи нас усіх у страсі Твоєму, збережи наше життя, скріпи наші стопи, молитвами і моліннями славної Богородиці і приснодіви Марії і всіх святих Твоїх.

А Архиєрей, склавши антимінс і прямо тримаючи святе Євангеліє, творить над ним хрест і виголошує:

Бо ти єси освячення наше і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Наймолодший ієрей:

В мирі вийдім.

Хор: В Імені Господнім.

Диякон: Господеві, помолімся.

Хор: Господи, помилуй.

Заамвонну молитву читає наймолодший ієрей. Слова ж тієї молитви Спаси людей Твоїх і благослови спадкоємство Твоє виголошує Архиєрей в мітрі, обернений до людей держачи в лівій руці жезл, а правою благословляє людей.

Господи, Ти благословляєш тих, що Тебе благословляють, і освячуєш тих, що на Тебе надіються, СПАСИ ЛЮДЕЙ ТВОЇХ І БЛАГОСЛОВИ СПАДКОЄМСТВО ТВОЄ, повноту церкви Твоєї охорони, освяти тих, що люблять красу дому Твого: Ти їх прослав божественною силою Твоєю і не залиши нас, що надіємось на Тебе. Мир світові Твоєму даруй, церквам Твоїм, ієреям. Богом береженому народові нашому, правлінню і всім людям Твоїм. Бо всяке добре давання і всякий звершений дар з висоти є, що сходить від Тебе Отця світла, і Тобі славу, і подяку, і поклін засилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Нехай буде ім'я Господнє благословенне від нині і до віку. (3), і Псалом 33: Благословлю Господа. (Перейти на сторінку). І роздається людям антидор.

А коли мовиться молитву, протодиякон стоїть по правому боці перед іконою Владики Христа, тримаючи свій орар і склонивши голову, аж до закінчення молитви. Коли ж вона скінчилася, то ієрей, входить святими дверми у святилище.

Архиєрей говорить молитву.

Молитва на споживання святих дарів

Сповнення закону і пророків Сам єси, Христе Боже наш. Ти, що сповнив увесь отчий задум, сповни радости й веселости серця наші завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

І диякон споживає святі дари зі страхом і з усякою обережністю.

По закінченні псалма і роздачі антидора мовить Архиєрей:

Благословення Господнє на вас, з Його благодаттю і чоловіколюб'ям, завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Виголос:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)