АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ України

Читайте также:
  1. II. Сучасний стан розвитку освіти
  2. Авторський міф України Тараса Шевченка (1814-1861)
  3. АКТ ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ
  4. Бальнеологічні курортно- рекреаційні ресурси України.
  5. Банківська система України
  6. БУДІВНИЦТВА ТА АВТОТРАНСПОРТУ» З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ 31
  7. Бюджет, та учасники бюджетного процесу України.
  8. Верховний Суд України відмовляє в задоволенні заяви, якщо обставини, які стали підставою для перегляду справи, не підтвердилися.
  9. Верховний Суд України переглядає судові рішення у кримінальних справах виключно з підстав і в порядку, встановлених цим Кодексом,
  10. Взаємовідносини України з кредиторами на світовому фінансовому ринку (млн. доларів США)
  11. Виконання Державного бюджету України
  12. Вкажіть базу оподаткування ПДВ при ввезенні товарів на митну територію України.

Криворізький коледж економіки та управління

державного вищого навчального закладу

«Київський національний економічний університет

імені Вадима гетьмана»

 

ЗВІТ

З ______________________практики

 

в_____________________________________________________________

 

 

терміном з «____» _______________________________ 20 __ р.

по «____» _______________________________ 20 __ р.

 

Студента (ки) ________________курсу

Спеціальності ___________________

Групи___________________________

________________________________

(П.І.Б)

 

Керівник практики

від коледжу_____________________________

 

Керівник практики

від підприємства________________________

 

20__ - 20 __ н.р.

Додаток 2

 

Додатки

до звіту з переддипломної практики

в ___________________________________________________________

(назва бази практики)

Додаток 1 Виробнича структура підприємства

Додаток 2 Структура бухгалтерії підприємства

Додаток 3 ………..

 

 

«Усі представлені документи вірогідні»

Керівник практики від

підприємства___________________________________________________

(підпис) (посада, П.І.Б.)

 

М.П.

 

 

 

 
 
 

 
 
    «Усі представлені документи вірогідні» Керівник практики від підприємства___________________________________________________ (підпис) (посада, П.І.Б.)   М.П.    
ЗМІСТ  
Загальні положення  
Організація і керівництво практикою  
Обов’язки студента-практиканта  
Програма практики  
Оформлення звіту з переддипломної практики  
Захист звіту  
Критерії оцінювання звіту  
Додатки  


 
 
Студента (ки) ________________курсу Спеціальності ___________________ Групи___________________________ ________________________________ (П.І.Б)   Керівник практики від коледжу_____________________________   Керівник практики від підприємства________________________   20__ - 20 __ н.р. Додаток 2   Додатки до звіту з переддипломної практики в ___________________________________________________________ (назва бази практики) Додаток 1 Виробнича структура підприємства Додаток 2 Структура бухгалтерії підприємства Додаток 3 ………..    
І ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ Переддипломна практика – підсумовує та логічно завершує теоретичне навчання студентів спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік». Мета переддипломної практики – закріплення, систематизація знань професійно-орієнтованих дисциплін і, насамперед, дисципліни «Фінансовий облік» та набуття практичних навичок з організації та професійного управління бухгалтерією підприємства. Завдання переддипломної практики: - закріплення знань з дисципліни «Фінансовий облік»; «Економічний аналіз»; - активізація творчих здібностей студентів-практикантів у виявленні резервів підвищення ефективності бухгалтерської служби підприємств – баз практики; - збір практичних матеріалів, систематизація та їх обробка для написання звіту з практики; - набуття навичок науково-дослідної роботи та застосування методик діагностики фінансового стану підприємства; - практичне освоєння кола обов’язків робітників апарату бухгалтерії підприємства. Програма переддипломної практики побудована згідно з освітньо-кваліфікаційною характеристикою спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік». Переддипломна практики проводиться протягом чотирьох тижнів на базі підприємств і організацій студентами за погодженням керівника практики, де є можливості для виконання програми практики. Студенти-практиканти в період переддипломної практики працюють дублерами робітників бухгалтерії підприємства. Звіт про практику захищається студентом перед комісією, створеною згідно наказу.


 
 
Якість переддипломної практики оцінюється комісією оцінками «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно» на підставі відгуку керівника практики від підприємства, рецензії на звіт керівника практики від коледжу, перегляду змісту звіту членами комісії та усної співбесіди зі студентом –практикантом; Студенти, які не виконали програми практики і отримали незадовільну оцінку при захисті звіту перед комісією, до державних іспитів не допускаються.     ІІ ОРГАНІЗАЦІЯ І КЕРІВНИЦТВО ПРАКТИКОЮ Кожний студент за погодженням з керівником практики від підприємства складає індивідуальний графік практики, орієнтуючись на зразок (Додаток 1). Прибувши на базу практики, студент-практикант здає у відділ кадрів підприємства (організації) щоденник з практики, проходить виробничий інструктаж, а також, разом з безпосереднім керівником, складає графік проходження практики. Керівник практики від коледжу зобов’язаний: - взяти участь у проведені інструктажу та ознайомленні студентів з програмою практики; - надавати студенту-практиканту допомогу з питань оволодіння програмою практики; - контролювати забезпечення підприємством – базою практики необхідних умов для її проходження (можливість використання інформації, забезпечення робочим місцем, засобами оргтехніки); - підтримувати зв’язок з керівником практики від підприємства; - своєчасно інформувати заступника директора з виробничого навчання про порушення студентом-практикантом графіка практики, трудової дисципліни. Керівником практики від підприємства може бути головний бухгалтер,

«Незадовільно» виставляється за звіт, який не відповідає вимогам як за змістом, так і за оформленням або якщо студент під час захисту звіту не зміг правильно відповісти на питання членів комісії.   Додаток 1   Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ України Криворізький коледж економіки та управління державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені Вадима гетьмана»   ЗВІТ З ______________________практики   в_____________________________________________________________     терміном з «____» _______________________________ 20 __ р. по «____» _______________________________ 20 __ р.  

 
 
демонстраційний матеріал (таблиці, графіки, діаграми, рисунки, блок-схеми алгоритмів, формули), які повинні повністю відображати положення, що захищаються, та розкривати темі і результати дослідження. Доповідь може супроводжуватися комп’ютерною презентацією. VІІ КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЗВІТУ З ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ   Захист звіту з переддипломної практики закінчується виставленням оцінок. «Відмінно» виставляється за умов, якщо в звіті: - з практичного боку розкрито зміст тем за програмою практики; освітлено упорядкованим чином документацію, що має пряме відношення до тої чи іншої теми з практики; - зроблено аналіз за необхідним напрямком програми практики і грамотно надано висновки щодо відповідного аналізу; робота оформлена згідно вимог стандарту; відсутні стилістичні і граматичні помилки. «Добре» виставляється за звіт, який виконаний на досить високому рівні, але має неістотні зауваження рецензента по її змісту і оформленню. «Задовільно» виставляється за звіт, в якому студент досить чітко освітив практичну частину тем за програмою практики, але не зміг зробити аналіз або висновки щодо даного аналізу не мають глибокого змісту чи не є можливими для впровадження в життя.
його заступник чи за дорученням головного бухгалтера – бухгалтер відділу (бюро). Керівник практики від підприємства зобов’язаний: - провести зі студентом інструктаж з охорони праці, техніки безпеки та з правил внутрішнього розпорядку підприємства; - ознайомити студента з комерційною та фінансово-господарською діяльністю підприємства, а також із перспективами його розвитку; - організувати практику відповідно до програми, забезпечити студента – практиканта робочим місцем, необхідною інформацією та засобами оргтехніки; надавати студенту практичну і консультативну допомогу при виконанні програми практики; - контролювати дотримання студентом правил внутрішнього розпорядку підприємства; - контролювати заповнення студентом-практикантом щоденника практики та хід написання ним звіту з практики; - провести попередню перевірку завершеного студентом звіту про практику і дати відгук про роботу студента, в якому відзначити рівень теоретичної підготовки, ступінь оволодіння програмою практики, його соціальну активність і придатність до самостійної професійної діяльності; - довести до відома керівника практики інформацію щодо порушення студентом правил внутрішнього розпорядку, що діють на підприємстві.     ІІІ ОБОВЯЗКИ СТУДЕНТА-ПРАКТИКАНТА Під час переддипломної практики студент-практикант зобов’язаний: - одержати у керівника практики від коледжу необхідну документацію для проходження практики та вимоги щодо оформлення звіту з практики та щоденник; - з’явитися на базу практики в термін, обумовлений наказом директора; - у відділі кадрів підприємства вирішити питання про призначення


 
 
- багатотомні видання; - навчальні посібники; - практикуми; - перекладні видання; - словники, довідники, енциклопедії; - статті, опубліковані у Збірниках наукових праць; - статті опубліковані у неперіодичних наукових збірниках; - депоновані наукові видання; - журнальні статті; - газетні статті; - Інтернет-ресурси. VІ ЗАХИСТ ЗВІТУ Виконаний і повністю оформлений звіт студент здає у встановлений графіком строк керівнику практики від коледжу. Звіти, які представлені з порушенням встановлених графіком строків без поважної причини, рецензуванню не підлягають. При рецензуванні та оцінюванні роботи звертається увага на глибину проведеного аналізу, грамотність викладання, культуру оформлення роботи. До захисту не допускаються студенти, які: - грубо порушували регламент підготовки звіту і не подали його в установлений граничний термін; - не виконали завдання до звіту або підготували звіт з грубим порушенням вимог до його оформлення; - виконували роботу несамостійно; - структура звіту не відповідає вимогам; - не виконали навчальний план і мають на момент подання завершеного звіту академічну заборгованість. Студент-практикант готує до захисту тези доповіді та
керівника практики; - надати керівнику практики підтвердження про прибуття на базу практики; - виконувати програму практики та дотримуватися правил техніки безпеки праці і правил внутрішнього розпорядку підприємства; - бути прикладом в дотриманні дисципліни, правил внутрішнього розпорядку, практично оволодівати професією; - робити записи в щоденнику практики про виконані роботи; - підготувати звіт про практику відповідно до змісту програми практики; - одержати відгук керівника практики від підприємства про рівень теоретичної підготовки, ступінь оволодіння програмою практики, соціальну активність і придатність до самостійної професійної діяльності. - здати звіт з практики керівнику у встановлений термін; - захистити звіт з переддипломної практики. Крім цього, під час проходження переддипломної практики студент не лише знайомиться з підприємством, але й системно аналізує його як об’єкт фінансової діяльності; розробляє рекомендації з вдосконалення технології ведення бухгалтерського обліку, вносить пропозиції щодо оптимізації структури управління підприємством, операційного управління виробництвом, приймає участь у розробці стратегії і тактики підприємства на внутрішньому і зовнішньому ринках; оцінює систему обліку її ефективність, пропонує форми та шляхи впровадження ефективних методів бухгалтерського обліку.     IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ Під час проходження переддипломної практики студенту необхідно розглянути такі питання: 1. Ознайомлення з підприємством, технологічним процесом, структурою підприємства, централізованої бухгалтерії.


 
 
формули і дужках, наприклад: «...у формулі (2.3)». На всі таблиці роботи повинні бути посилання в тексті, при цьому слово «таблиця» в тексті пишуть скорочено, наприклад: «...в табл. 1.2». У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово «дивися», наприклад: «(див. табл. 1.3)». Кожен додаток повинен починатися з нової пронумерованої сторінки та мати заголовок, надрукований вгорі. У верхньому правому кутку друкується слово «Додаток» і номер без значка № та крапки. Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені у додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: «мал.4.1.2» - другий малюнок першого розділу додатка 4, або «формула (4.1)»- перша формула додатка 4. В додатки включаються: - додаткові ілюстрації та таблиці; - всі первинні документи і облікові реєстри; - форми бухгалтерської і статистичної звітності, на базі яких виконано дослідження; - формули, розрахунки, методики, інструкції, машинограми. Додатки оформлюються як продовження роботи на окремих сторінках. Список використаних джерел – елемент бібліографічного апарату, котрий містить бібліографічні описи використаних джерел. Список використаних джерел рекомендовано наводити у такій послідовності: - Закони і законодавчі акти України; - інструкції, нормативні акти, видані Мінекономіки та європейської інтеграції – Мінпраці, МЗВС, Митним комітетом, іншими відомствами; - доповіді, виступи керівників держави; - монографії; - книги колективного автора; - підручники;
2. Облік власного капіталу та забезпечення зобов’язань. 3. Облік довгострокових і короткострокових позик. 4. Облік розрахунків по оплаті праці та соціальному страхуванню. 5. Облік основних засобів, нематеріальних активів і фінансових інвестицій. 6. Облік виробничих запасів. 7. Облік витрат на виробництво та калькуляція собівартості продукції. 8. Облік готової продукції (робіт, послуг). 9. Облік грошових коштів та розрахунків. 10. Облік цінних паперів. 11. Облік доходів та результатів діяльності. 12. Фінансова та податкова звітність. 13. Економічний аналіз. При розгляді розділу «Ознайомлення з підприємством, технологічним процесом, структурою підприємства, централізованої бухгалтерії» студент повинен ознайомитися з: - підпорядкованістю підприємства; - номенклатурою продукції; - основними і допоміжними цехами; - структурою апарату управління та бухгалтерії; - організацією бухгалтерського обліку із застосуванням національних стандартів (положень) бухгалтерського обліку; - комп’ютеризацією облікового процесу; - основними техніко-економічними показниками господарської діяльності. Додатки: статут підприємства, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, колективний договір, ліцензія, свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ, структура підприємства, структура бухгалтерії, основні техніко-економічні показники діяльності підприємства. При розгляді розділу «Облік власного капіталу та забезпечення


 
 
Формулив роботі нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між ними ставлять крапку. Номер формули пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.2) (друга формула третього розділу). Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнту треба подавати з нового рядка. Перший рядок пояснення починається зі слова «де» без двокрапки. Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишити не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) і ділення (:). При написанні звіту студент може надавати посилання на матеріали, окремі результати з яких наводяться у звіті, або на ідеях і висновках яких розроблюються проблеми, задачі, питання, вивченню яких присвячений розділ. Такі посилання дають змогу відшукати документ і перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з'ясувати його зміст, мову тексту, обсяг. Якщо використовують відомості, матеріали з монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посилання необхідно точно вказати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке дано посилання в роботі. Посилання в тексті роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад: «.. у працях [1 - 7]....». Допускається наводити посилання на джерела у виносках, при цьому оформлення посилання має відповідати його бібліографічному опису за переліком посилань із зазначенням номера. Посилання на ілюстрації роботи вказують порядковим номером ілюстрації, наприклад: «на мал.3.2». Посилання на формули роботи вказують порядковим номером
зобов’язань» студент повинен ознайомитися з: - формуванням та обліком статутного, пайового, додаткового, резервного, неоплаченого та вилученого капіталу; - формуванням та обліком резерву наступних витрат та платежів; - відображенням на рахунках бухгалтерського обліку господарських операцій з обліку власного капіталу та забезпечення зобов’язань; - порядком заповнення облікових регістрів. Додатки: Журнал 7. При розгляді розділу «Облік довгострокових і короткострокових позик» студент повинен ознайомитися з: - умовами та формами кредитування; - обліком короткострокових та довгострокових кредитів банків; - порядком заповнення облікових регістрів. Додатки: первинні бухгалтерські документи, які необхідні для оформлення кредитів банків, Журнал 2. При розгляді розділу «Облік розрахунків по оплаті праці та соціальному страхуванню» студент повинен ознайомитися з: - основними нормативними документами з обліку праці та заробітної плати; - обліком використання робочого часу; - обліком особового складу, документуванням операцій по прийому, звільненню, переводу, наданням тарифної відпустки працівникам; - видами, формами і системами оплати праці; - порядком нарахування та документальним оформленням основної, додаткової заробітної плати, допомоги по тимчасовій непрацездатності та відпустки; - порядком нарахування до фондів соціального призначення та утримання із заробітної плати; - синтетичним і аналітичним обліком розрахунків з працівниками підприємства;


 
 

друкують симетрично до тексту. Назву і слово «Таблиця» починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки – з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих літер, якщо вони є самостійними. Висота рядків повинна бути не меншою 8мм. Графу з порядковими номерами рядків до таблиці включати не треба.

Наприклад:

 

Таблиця 2.1 Аналіз коштів підприємства
Активи Наявність активів
   
Грошові кошти    
   

 

 

Таблицю в тексті розміщують таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи, або з поворотом за годинниковою стрілкою. Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну частину під іншою в межах однієї сторінки. Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш. При перенесенні таблиці назву вміщують тільки над її першою частиною, а над іншими частинами пишуть слово «Продовження табл..» і вказують номер таблиці. Наприклад: «Продовження табл.2.1».

Якщо текст, який повторюється в графі таблиці, складається з одного слова, його можна замінити лапками, якщо з двох або більше слів, то при першому повторенні його замінюють словами «Те ж», а далі лапками. Ставити лапки замість цифр, марок, знаків, математичних і хімічних символів, які повторюються, не слід. Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не подають, то в ньому ставлять прочерк.

- обліковими регістрами з обліку праці та заробітної плати; - комп’ютеризацією обліку праці та заробітної плати. Додатки: наказ про прийняття на роботу, особова картка працівника, наказ про надання відпустки, штатний розклад, табель обліку використання робочого часу, наряд, розрахунково-платіжна відомість, платіжна відомість, Звіт з праці, Журнал 5(5А). При розгляді розділу «Облік основних засобів, нематеріальних активів і фінансових інвестицій» студент повинен ознайомитися з: - поняттям основних засобів та завданням їх обліку; - класифікацією основних засобів, їх оцінкою та переоцінкою; - документальним оформленням придбання та списання основних засобів; - порядком нарахування амортизації (зносу) основних засобів; - синтетичним і аналітичним обліком основних засобів; - обліком ремонту основних засобів; - обліком орендованих основних засобів; - порядком проведення інвентаризації основних засобів; - видами нематеріальних активів; - обліком руху нематеріальних активів; - відображенням господарських операцій з руху основних засобів, нематеріальних активів та фінансових інвестицій; - обліковими регістрами з обліку основних засобів, нематеріальних активів та фінансових інвестицій. Додатки: ОЗ-1-9, ОЗ-14-16, інвентаризаційний опис основних засобів, НА-1-4, відомість обліку нематеріальних активів, нарахованої амортизації (зносу), Журнал 4. При розгляді розділу «Облік виробничих запасів» студент повинен ознайомитися з: - організацією обліку виробничих запасів та їх класифікацією; - документальним оформленням надходження виробничих запасів та їх


 
 
Нумерацію сторінок, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №. Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять. На наступних сторінках номер проставляють посередині верхнього поля аркуша арабськими цифрами. Слово сторінка не пишеться; відсутніми, біля цифр, повинні бути різного роду позначки. Наприклад:
 

Структурний елемент «ЗМІСТ» не нумерують, але включають до загальної нумерації сторінок звіту. Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номеру крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Ілюстрації і таблиці необхідно подавати у звіті безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Таблиці або ілюстрації, розміри яких більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у додатках.

Ілюстрації позначають словом «Мал.» і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номеру розділу і порядкового номеру ілюстрації, між якими ставиться крапка.

Наприклад: Мал.2.3 (третій малюнок другого розділу).

Номер ілюстрації, її назву і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. В правому верхньому куті розміщують надпис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка.

Наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу).

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і
відпуском із складу на виробництво; - обліком матеріалів на складі; - синтетичним обліком надходження та використання виробничих запасів; - особливостями обліку малоцінних швидкозношуваних предметів; - порядком проведення інвентаризації виробничих запасів; - обліковими регістрами з обліку виробничих запасів; - комп’ютеризацією обліку виробничих запасів. Додатки: М-1, М-2, М-2а, М-3, М-4, М-7, М-12, М-14, М-16, М-8, 9, М-10, М-11, М-18, М-19, інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей, МШ-1-8, Журнал 5(5А). При розгляді розділу «Облік витрат на виробництво та калькуляція собівартості продукції» студент повинен ознайомитися з: - групуванням витрат за економічними елементами та статями калькуляції; - обліком витрат основного виробництва; - обліком загальновиробничих витрат та порядком їх розподілу; - обліком адміністративних витрат; - обліком браку у виробництві; - обліком витрат майбутніх періодів; - синтетичним і аналітичним обліком витрат на виробництво; - обліковими регістрами з обліку витрат на виробництво; - методами калькулювання собівартості продукції. Додатки: акт про брак, довідка (розрахунок) бухгалтерії щодо розподілу загальновиробничих витрат, посвідчення про відрядження, авансовий звіт, ВКО, ПКО, Журнал 5(5А). При розгляді розділу «Облік готової продукції (робіт, послуг)» студент повинен ознайомитися з: - завданнями обліку готової продукції; - оцінкою готової продукції в балансі та поточному обліку;


 
 

ліве – 30 мм

праве – 10 мм

верхнє – 20 мм

нижнє – 20 мм

Шрифт друку повинен бути чітким. Щільність тексту роботи повинна бути однаковою. Вписувати в текст друкованої роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилами, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в процесі написання роботи, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) друкованим способом.

Прізвища, назви установ, організацій, фірм та інші власні назви у тексті наводять мовою оригіналу. Допускається транслітерувати власні назви і наводити назви організацій у перекладі на мову звіту, додаючи (при першій згадці) оригінальну назву.

Кожну структурну частину звіту треба починати з нової сторінки.

Заголовки структурних елементів звіту і заголовки розділів слід розташовувати симетрично до тексту і друкувати великими літерами без крапок в кінці, не підкреслюючи, з нової сторінки. Наприклад:

РОЗДІЛ І

Абзацний відступ повинен бути однаковим у продовж усього текст і дорівнювати п’яти знакам (15 мм).

Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається.

Відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом має бути:

- за машинного способу – не більше, ніж 2 інтервали;

- за рукописного способу – не більше, ніж два рядки.

- документальним оформленням руху готової продукції; - транспортні та інші витрати, що пов’язані з реалізацією готової продукції; - обліком готової продукції на складах та в бухгалтерії; - обліковими регістрами з обліку готової продукції. Додатки: накладна, акт, відомість випуску продукції, картка складського обліку, видаткова накладна, приймально-здавальний акт, Журнал 5(5А). При розгляді розділу «Облік грошових коштів та розрахунків» студент повинен ознайомитися з: - організацією роботи в касі підприємства; - документальним оформленням та обліком касових операцій; - порядком відкриття поточних рахунків в національній та іноземній валюті; - документальним оформленням та обліком грошових коштів на поточному рахунку в банку; - обліковими регістрами з обліку грошових документів; - комп’ютеризацією обліку грошових коштів на підприємстві; - поняттям кредиторської та дебіторської заборгованості; - документальним оформленням та обліком розрахунків з постачальниками та підрядниками (покупцями та замовниками); - відображенням операцій за розрахунками з постачальниками та підрядниками (покупцями та замовниками) на рахунках бухгалтерського обліку; - обліком розрахунків за претензіями; - обліком розрахунків за відшкодуванням завданих збитків; - документальним оформленням та обліком розрахунків з підзвітними особами; - синтетичним і аналітичним обліком розрахунків з підзвітними особами; - обліком розрахунків з учасниками;


 
 
керівників практики та їх оцінка студента-практиканта. Після закінчення практики щоденник повинен бути оформлений належним чином та містити всі письмові зауваження, додаткові завдання, які завірені підписом керівників практики. Слід звернути увагу на наявність відгуку керівника від підприємства, який обов’язково повинен мати оцінку практики студента. Без написаного звіту про практику та заповненого щоденника практика не зараховується. Звіт про практику студент складає відповідно до календарного плану проходження практики. Закінчений звіт студент зобов’язаний представити керівникові від підприємства на перевірку. Керівник від підприємства складає на студента відгук. В ньому бажано висвітлити такі питання: - виконання студентом вимог, які пред’явлені на період проходження практики; - участь студента у роботі бухгалтерської служби; - додержання правил внутрішнього розпорядку підприємства; - оцінка рівня підготовки студента та ставлення до виконання обов’язків під час практики. Звіт з практики кожен студент готує індивідуально. Звіт виконується українською мовою без стилістичних, орфографічних і синтаксичних помилок. Звіт друкується з одного боку аркуша білого паперу у книжному розташуванні. Або пишеться від руки розбірливим почерком. Залежно від особливостей і змісту звіт складають у вигляді тексту, ілюстрацій, таблиць або їх сполучень і оформлюють на аркушах білого паперу формату А4 (210x297 мм). За машинописного способу виконання звіт друкують через 1,5 інтервал, з розрахунку не більше 40 рядків на сторінці за умови рівномірного її заповнення та висотою літер і цифр не менше ніж 14 шрифт Times New Roman. Текст звіту слід друкувати, додержуючись такої ширини полів:
- обліком розрахунків з іншими дебіторами та кредиторами; - обліком розрахунків векселями; - обліком розрахунків з бюджетом. Додатки: ПКО, ВКО, звіт касира, касова книга, платіжне доручення, виписка банку, договір на здійснення розрахунково-касового обслуговування, первинні документи для відкриття рахунків в банках, претензія, податкова накладна, декларація з ПДВ, декларація з податку на прибуток підприємства, податковий розрахунок комунального податку, Журнал 1, Журнал 3. При розгляді розділу «Облік цінних паперів» студент повинен ознайомитися з: - видами цінних паперів; - документальним оформленням придбання та продажу цінних паперів; - синтетичним і аналітичним обліком цінних паперів. При розгляді розділу «Облік доходів та результатів діяльності» студент повинен ознайомитися з: - поняттям доходів від звичайної діяльності та надзвичайних подій; - рахунками, які застосовуються з обліку доходу від реалізації готової продукції, від інвестиційної, фінансової діяльності та надзвичайних подій; - порядком визначення фінансового результату діяльності підприємства; - обліковими регістрами з обліку доходів та результатів діяльності. Додатки: Журнал 6. При розгляді розділу «Фінансова та податкова звітність» студент повинен ознайомитися з: - призначенням та складом фінансової звітності та строками її подання; - бухгалтерським балансом; - звітом про фінансові результати; - звітом про рух грошових коштів; - звітом про власний капітал;


               
 
- примітками до річної фінансової звітності. Додатки: Баланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал, Примітки до річної фінансової звітності. При розгляді розділу «Економічний аналіз» студент повинен ознайомитися з: - методикою аналізу випуску і реалізації готової продукції, ритмічності виробництва; - методикою аналізу використання виробничих ресурсів та витрат на виробництво, матеріальних ресурсів, собівартості окремих видів продукції, стану та використання трудових ресурсів; - методикою аналізу фінансових результатів і фінансового стану, рентабельності та фінансової стійкості підприємства.     V Оформлення звіту з переддипломної практики Звіт з переддипломної практики складається з трьох частин: текстової, додатків і економічна частина. Текстова та економічна частини повинні бути виконані на українській мові на окремих аркушах. Структура звіту: 1. Титульний лист з підписом керівника практики від підприємства та печаткою (Додаток 1). 2. Рецензія на звіт з переддипломної практики. 3. Зміст (містить перелік структурних частин звіту, їх назви із вказівкою першою сторінки кожної окремої частини). 4. Текстова частина. 5. Економічна частина. 6. Список використаних джерел. 7. Перелік додатків (Додаток 2). 8. Додатки (оформлюються як продовження звіту, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті звіту).
 
9. Щоденник. У звіті необхідно відобразити зміст зробленої студентом-практикантом роботи по вивченню питань, передбачених програмою практики, дати відповіді на поставлені у програмі питання з використанням цифрових даних. Титульний лист містить найменування вищого навчального закладу, прізвище, ім’я, по-батькові та інші відомості про автора, керівника від бази практики (підприємства), керівника від коледжу (прізвище, ім’я, по батькові), місто, рік. Другий лист – рецензія керівника практики від коледжу на поданий звіт з практики відповідного студента. Третій лист надається у вигляді змісту з перерахованими темами згідно програми практики відповідно за розділами. Додатки до звіту повинні складатися із заповнених форм, використаних під час проходження практики, на які студент обов’язково посилається при написанні текстової частини звіту. Кожний документ, який входить до складу додатків, повинен мати свою нумерацію. Основним документом студента під час проходження практики є щоденник. Оформлення щоденника ведеться на протязі всього періоду проходження практики. Не рідше як раз на тиждень студент зобов’язаний подавати щоденник на перегляд керівникам практики від коледжу та від підприємства. По аналогії зі звітом по практиці, щоденник має титульний лист, який оформляється згідно стандарту. Він містить інформацію про студента, навчальний заклад, керівників практики від підприємства і коледжу. Другий аркуш щоденника відображає прибуття та вибуття студента-практиканта, завірене керівником практики від підприємства Основою щоденника є матеріал, який освітлюється згідно календарного плану та програм практики за стандартним шаблоном. Він включає в себе дату проходження, перелік тем, зміст відповідної теми, підписи
 
   
 
 
 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.011 сек.)