АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІ ОРГАНІЗАЦІЯ І КЕРІВНИЦТВО ПРАКТИКОЮ

Читайте также:
  1. ВИРОБНИЧОЮ практикою
  2. Глава 15. Організація робіт з реагування на надзвичайні ситуації
  3. Глава 47. Організація митного контролю
  4. Глава 74. Структура та організація діяльності органів доходів і зборів
  5. Глава 74. Структура та організація діяльності органів доходів і зборів
  6. ЕКОНОМІКА І ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОБ'ЄДНАНЬ ПІДПРИЄМСТВ
  7. За Тарифним керівництвом N 1, відповідно до Розділу 1 «Правила застосування тарифів», параграфу 1. «№Порядок визначення плати за перевезення вантажів»
  8. Зміст та організація дослідження стилю психологічних особливостей міжособистісних стосунків юнаків з різними типами музичних вподобань.
  9. Ієрархічна організація файлів (даних).
  10. ІІІ Модуль. Організація створення документів та їх класифікація
  11. Індексно-послідовна організація файлів

І ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Переддипломна практика – підсумовує та логічно завершує теоретичне навчання студентів спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік».

Мета переддипломної практики – закріплення, систематизація знань професійно-орієнтованих дисциплін і, насамперед, дисципліни «Фінансовий облік» та набуття практичних навичок з організації та професійного управління бухгалтерією підприємства.

Завдання переддипломної практики:

- закріплення знань з дисципліни «Фінансовий облік»; «Економічний аналіз»;

- активізація творчих здібностей студентів-практикантів у виявленні резервів підвищення ефективності бухгалтерської служби підприємств – баз практики;

- збір практичних матеріалів, систематизація та їх обробка для написання звіту з практики;

- набуття навичок науково-дослідної роботи та застосування методик діагностики фінансового стану підприємства;

- практичне освоєння кола обов’язків робітників апарату бухгалтерії підприємства.

Програма переддипломної практики побудована згідно з освітньо-кваліфікаційною характеристикою спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік».

Переддипломна практики проводиться протягом чотирьох тижнів на базі підприємств і організацій студентами за погодженням керівника практики, де є можливості для виконання програми практики.

Студенти-практиканти в період переддипломної практики працюють дублерами робітників бухгалтерії підприємства.

Звіт про практику захищається студентом перед комісією, створеною згідно наказу.

Якість переддипломної практики оцінюється комісією оцінками «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно» на підставі відгуку керівника практики від підприємства, рецензії на звіт керівника практики від коледжу, перегляду змісту звіту членами комісії та усної співбесіди зі студентом –практикантом;

Студенти, які не виконали програми практики і отримали незадовільну оцінку при захисті звіту перед комісією, до державних іспитів не допускаються.

 

 

ІІ ОРГАНІЗАЦІЯ І КЕРІВНИЦТВО ПРАКТИКОЮ

Кожний студент за погодженням з керівником практики від підприємства складає індивідуальний графік практики, орієнтуючись на зразок (Додаток 1).

Прибувши на базу практики, студент-практикант здає у відділ кадрів підприємства (організації) щоденник з практики, проходить виробничий інструктаж, а також, разом з безпосереднім керівником, складає графік проходження практики.

Керівник практики від коледжу зобов’язаний:

- взяти участь у проведені інструктажу та ознайомленні студентів з програмою практики;

- надавати студенту-практиканту допомогу з питань оволодіння програмою практики;

- контролювати забезпечення підприємством – базою практики необхідних умов для її проходження (можливість використання інформації, забезпечення робочим місцем, засобами оргтехніки);

- підтримувати зв’язок з керівником практики від підприємства;

- своєчасно інформувати заступника директора з виробничого навчання про порушення студентом-практикантом графіка практики, трудової дисципліни.

Керівником практики від підприємства може бути головний бухгалтер, його заступник чи за дорученням головного бухгалтера – бухгалтер відділу (бюро).

Керівник практики від підприємства зобов’язаний:

- провести зі студентом інструктаж з охорони праці, техніки безпеки та з правил внутрішнього розпорядку підприємства;

- ознайомити студента з комерційною та фінансово-господарською діяльністю підприємства, а також із перспективами його розвитку;

- організувати практику відповідно до програми, забезпечити студента – практиканта робочим місцем, необхідною інформацією та засобами оргтехніки; надавати студенту практичну і консультативну допомогу при виконанні програми практики;

- контролювати дотримання студентом правил внутрішнього розпорядку підприємства;

- контролювати заповнення студентом-практикантом щоденника практики та хід написання ним звіту з практики;

- провести попередню перевірку завершеного студентом звіту про практику і дати відгук про роботу студента, в якому відзначити рівень теоретичної підготовки, ступінь оволодіння програмою практики, його соціальну активність і придатність до самостійної професійної діяльності;

- довести до відома керівника практики інформацію щодо порушення студентом правил внутрішнього розпорядку, що діють на підприємстві.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)