АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зварні вироби

Читайте также:
  1. Будівельні вироби
  2. Зварні з’єднання
  3. Лабораторна робота № 3. Тема: Матеріали та вироби з деревини
  4. Лабораторна робота №12. Тема: Металеві матеріали та вироби.
  5. Металеві будівельні вироби

Конструкції простих зварних виробів подаються на рис.1., а можливі їх геометричні характеристики в табл.6.

г
в
б
а
S
S
 
 
S
S
S
S
 
 
S

 

Рис. 1. Конструкції зварних виробів:

а – циліндр; б – короб; в – двутавр; г – панель

 

 

Лабораторні роботи, їх зміст і обсяг

Таблиця 7

№ п/п Назва і зміст лабораторної роботи Обсяг в год. лекц.
     
1. Дослідження твердості металічних матеріалів. Вивчення механіч-них властивостей металів і сплавів і методик визначення показни-ків для оцінки. Визначення твердості сталей 10, 45, 65Г (в нормалі-зованому стані), міді М2, латуні Л65, алюмінієвого сплаву АЛ2 по методиці Бринелля. Визначення твердості загартованої сталі 45 по методиці Роквелла. Порівняння значень твердості по Брінеллю і Роквеллу. Оцінка впливу домішок на властивості сплавів.  
2. Дослідження мікроструктури і властивостей вуглецевих сталей і чавунів в рівноважному стані. Вивчення за допомогою мікроскопу сталей: Е11, 20, 45, У8, У12 та чавунів: білого, сірого, ковкого, високоміцного. Малювання структур. Оцінка впливу структури і хімічного складу на властивості залізовуглецевих сплавів.  
3. Дослідження термічної обробки сталі, вивчення впливу термічної обробки сталі 45 на її механічні властивості. Виконання відпалу нормалізації, гартування і відпусків. Вимірювання твердості зраз-ків після цих видів термообробки. Побудова графіків залежності твердості сталі від виду термообробки.  
4. Дослідження мікроструктури і властивості сталі після термічної обробки. Вивчення за допомогою мікроскопу мікроструктури сталі 45 після відпалу, нормалізації, гартування та відпусків. Визначення впливу структури на властивості і використання сталі після даних видів термічної обробки.  
5. Вивчення дугового зварювання металічних матеріалів. Вивчення технології ручного, напівавтоматичного і автоматичного дугового зварювання. Ознайомлення з облаштуванням зварювальних постів і обладнанням. Визначення технологічних параметрів зварювання. Виконання практичних вправ по ручному і напівавтоматичному дуговому зварюванню. Вивчення основ техніки безпеки при зварю-ванні.  
6. Вивчення електроконтактного і газового зварювання металічних матеріалів. Ознайомлення з обладнанням для різних видів контактного зварювання, а також режимами зварювання. Виконання практичних вправ різних видів електроконтактного зварювання. Оцінка якості з'єднань. Ознайомлення з обладнанням, технологією і режимами газового зварювання  

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)