АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Металеві будівельні вироби

Читайте также:
  1. Будівельні вироби
  2. Загальні відомості про будівельні матеріали.
  3. Загальні відомості про будівельні матеріали.
  4. Зварні вироби
  5. Лабораторна робота № 3. Тема: Матеріали та вироби з деревини
  6. Лабораторна робота №12. Тема: Металеві матеріали та вироби.
  7. ШЛІФУВАЛЬНІ КРУГИ НА ОРГАНІЧНІЙ, КЕРАМІЧНІЙ І МЕТАЛЕВІЙ ЗВ’ЯЗКАХ
32.1 Башмак монолітний під колону 32.26 Корпус вентиля водопостачання
32.2 Ванна сантехнічна, товстостінна 32.27 Стрижень арматурний, що зміц-нюється термічно
32.3 Болт анкерний 32.28 Лопата штикова
32.4 Рейка підкранова 32.29 Молоток
32.5 Труба шовна 32.30 Кельма
32.6 Труба каналізаційна 32.31 Зубило
32.7 Лист покрівельний, профільований 32.32 Сокира
32.8 Балка збірна 32.33 Лопатки штукатурні
32.9 Плита підлоги цеху 32.34 Кусачки
32.10 Драбина монтажна 32.35 Полотна ножовки по металу
32.11 Кришка каналізаційного люка 32.36 Полотна ножовки по дереву
32.12 Труба для стоку води з будівлі 32.37 Напильник-рашпіль
32.13 Цвях шиферний 32.38 Лом
32.14 Корпус крана для води 32.39 Кирка
32.15 Рама для вікна 32.40 Цвяходер
32.16 Ферма кроквяна 32.41 Ванна тонкостінна
32.17 Корпус каналізаційного люка 32.42 Лопасть бетонозмішувача
32.18 Каркас з дроту 32.43 Шнек для подачі цементу
32.19 Грати на вікнах 32.44 Лезо рубанка
32.20 Рама вітрини магазина 32.45 Стамеска
32.21 Пружини 32.46 Кувалда
32.22 Радіатор пластинчастий для обігрівання 32.47 Шлямбур
32.23 Секція батареї обігрівання приміщення 32.48 Лезо циклі
32.24 Крюк підйомного крану 32.49 Склоріз (робоча частина)
32.25 Колона решітчаста 32.50 Ключ гайковий

 

33. Опишіть фізичну сутність зварювання. Її переваги та недоліки. Дайте класифікацію видів і способів зварювання за різними ознаками. Наведіть приклади марок металічних матеріалів для кожного способу.

34. Що називається зварюваністю металів, від чого вона залежить і як визначається? Показники попередньої оцінки і методи випробовувань. Наведіть приклади марок сталей з різною зварюваністю.

35. Опишіть металургійні і термічні процеси, які проходять при зварюванні металів. Як вони діють на якість зварного з’єднання?

36. Опишіть класифікацію зварних з’єднань і види розробки кромок стальних заготовок. Дайте відповідні ескізи з прикладами зазначення зварних швів.

37. Що представляє собою електрична дуга, які її фізична сутність, види, структура і властивості, як розподіляється теплова енергія при зварюванні при постійному струмі. Дайте поняття про статичну характеристику дуги, наведіть схему.

38. Поясність сутність і область застосування дугового зварювання при постійному та змінному струмі. За якими критеріями вибирають рід струму та полярність. Наведіть приклад марок сталей, відповідно, зварювальність.

39. Опишіть джерела живлення зварювальної дуги при використанні перемінного та постійного струму, вимоги до них. Якою може бути зовнішня характеристика джерел живлення, в яких випадках використовуються, їх електричні параметри. Наведіть приклади марок сталей, що зварюються різними джерелами живлення, їх зварювальність.

40. Що представляє собою зона термічного впливу при зварюванні, її будова і величина для різноманітних способів зварювання? ЇЇ особливості для різних сталей за хімічним складом. Назвіть приклади марок сталей, їх зварювальність, варіанти термообробки зварних з’єднань.

41. Коротко опишіть технологічний процес. Укажіть його варіанти, обладнання, матеріали, із зазначенням типів і марок і прикладами технічної характеристики, параметри режиму і критерії їх виробу, переваги, недоліки й область застосування. Наведіть приклади практичного використання процесу з указанням і розшифровкою декількох марок сталей, підрахуйте зварювальність. Дайте схеми процесів:

41.1. Ручне дугове зварювання.

41.2. Автоматичне зварювання під флюсом.

41.3. Напівавтоматичне зварювання під флюсом.

41.4. Напівавтоматичне і автоматичне зварювання в середовищі захисних газів.

41.5. Контактне стикове зварювання.

41.6. Контактне точкове зварювання.

41.7. Контактне шовне зварювання.

41.8. Електрошлакове зварювання.

41.9. Газове зварювання.

41.10. Газопресове зварювання.

41.11. Плазмове зварювання та різання.

41.12. Газокисневе різання.

41.13. Паяння.

41.14. Наплавлення.

41.15. Термітне зварювання.

41.16. Холодне зварювання, зварювання тертям, вибухом.

41.17. Дифузійне та ультразвукове зварювання.

41.18. Лазерне та електропроменеве зварювання.

41.19. Вогневе різання.

42. Перечисліть основні дефекти зварних швів. Дайте ескізи цих дефектів і вкажіть причини їх виникнення. Дайте методи їх уникнення та боротьби з ними, наведіть відповідні марки сталі.

43. Опишіть стадії і методи контролю зварних швів. Укажіть порядок контролю, обладнання й область застосування. Дайте необхідні схеми. Вкажіть відповідні марки сталей з розшифровкою й визначенням зварюваності.

44. Зробіть обґрунтований вибір способу зварювання для заданого виробу, порівнюючи між собою 2…4 можливих способи. При виборі необхідно спиратись на якість зварного з’єднання, продуктивність, універсальність, енергоємкість і т. інш. способів – конкурентів, зважаючи на умови роботи. Для вибраного способа необхідно дати визначення, технологічний процес із схеми, варіанти, обладнання і матеріали з зазначенням типів, марок і прикладами технічної характеристики, параметри режимів, переваги і недоліки, область застосування. Для заданої сталі наведіть хімічний склад, механічні і технологічні властивості, місце в класифікації сталей; підрахуйте зварюваність.

44.1. Конструкції промбудівель з прокатних профілів товщиною 8 мм із сталі БСт 3 в монтажних умовах.

44.2. Бензобаки з штампованої листової сталі 10 товщиною до 1 мм в заводських умовах.

44.3. Невеликі герметичні ємкості з листової сталі 25 товщиною 3…4 мм в умовах будмайданчика.

44.4. Трубні газопроводи великого діаметру із сталі 18 ХГТ в заводських умовах

44.5. Підкранові рейки встик із сталі 40 в заводських умовах.

44.6. Водопровідні труби товщиною стінки до 4 мм із сталі БСт3 в монтажних умовах.

44.7. Кузови легкових автомобілів з листової штампованої сталі 08 товщиною до 1 мм в заводських умовах.

44.8. Арматурні стержні діаметром 10 мм із сталі 18Г2С (хрестообразно) в заводських умовах.

44.9. Трубні газорозводи малого діаметру з товщиною стінки 3…4 мм із сталі ВСт3 в заводських умовах.

44.10. Цистерни з товщиною стінки 25 мм із сталі 20 в заводських умовах.

44.11. Балки важконавантажені з товщиною стінки 100 мм із сталі 15ХСНД в заводських умовах.

44.12. Рейки трамвайні встик із сталі 60 при ремонті, або заміні.

44.13. Арматурні стержні діаметром 20 мм із сталі 20ХГ2Ц встик в заводських умовах.

45. Опишіть зварювання чавуна. Особливості технології, матеріали, область застосування. Опишіть вогневе різання чавунів. Наведіть марки чавунів з розшифровкою.

46. Опишіть процеси зварювання середньо і високолегованих сталей, технологію, матеріали, обладнання, режими, термічну обробку, особливості. Наведіть приклади марок сталей з розшифровкою. Підрахуйте їх зварюваність.

47. Опишіть процеси зварювання міді та її сплавів, технологію, матеріали, обладнання, режими, термічну обробку, особливості. Наведіть приклади марок мідних сплавів з розшифровкою.

48. Опишіть процеси зварювання алюмінію та його сплавів, технологію, матеріали, обладнання, режими, термічну обробку, особливості. Наведіть приклади марок алюмінієвих сплавів з розшифровкою.

49. Опишіть процеси зварювання титану і магнію та їх сплавів, технологію, матеріали, обладнання, режими, термічну обробку, особливості. Наведіть приклади марок титанових та магнієвих сплавів з розшифровкою.

50. Опишіть процеси зварювання вуглецевих та низьколегованих (будівельних) сталей, технологію, матеріали, обладнання, режими, термічну обробку, особливості. Наведіть приклади низьколегованих (будівельних) сталей з розшифровкою. Підрахуйте їх зварюваність.

51. Опишіть процеси зварювання арматурних сталей, технологію, матеріали, обладнання, режими, термічну обробку, особливості. Наведіть приклади марок арматурних сталей різних класів з розшифровкою. Підрахуйте їх зварюваність.

52. Опишіть фактори, що спричиняють виникнення напружень і деформацій при зварюванні. Дайте особливості розподілу залишкових напружень в елементах зварних конструкцій, види зварних деформацій іх схеми і розрахунки, а також методи зменшення. Наведіть відповідні приклади марок металічних матеріалів з розшифровкою, підрахуйте зварюваність.

53. Вибрати й розробити спосіб електродугового зварювання для виготовлення будівельного виробу за наступною послідовністю:

а) Намалювати ескіз зварного виробу (Рис. 1). Розшифрувати марку сталі (табл. 6), навести (по довіднику) хімічний склад, механічні і технологічні властивості, місце в класифікації сталей. Підрахувати зварюваність і дати відповідну оцінку сталі.

б) Розрахувати геометрію зварного з'єднання: визначити тип і номер, площу зварного шва, об'єм і масу наплавленого метала.

в) Порівняти між собою різні способи електродугового зварювання (ручне, напівавтоматичне в середовищі захисного газу, автоматичне під флюсом) і обґрунтовано вибрати раціональний спосіб. Навести схему й характеристику вибраного способу. Визначити умови роботи (заводські або монтажні).

г) Вибрати зварювальні матеріали:

- діаметр, тип і марку електродів або дроту, дати хімічний склад, властивості і повну характеристику;

- охарактеризувати захисні матеріали (флюс, газ – у разі необхідності).

д) Визначити режими вибраного способу зварювання.

е) Підібрати обладнання для виконання даного способу, навести його довідкову характеристику, навести технологічну послідовність зварювання заданого виробу, враховуючи зварюваність сталі, з поданням необхідних схем і оснащення.

ж) Зробити технічне нормування вибраного способу зварювання (витрати часу, електроенергії, матеріалів).

з) Наведіть можливі дефекти при зварюванні заданого виробу. Дайте методи їх запобігання та боротьби з ними.

 

Таблиця 6


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)