АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ V. Зварювальне виробництво

Читайте также:
  1. I розділ
  2. Актуальність розділу.
  3. Бальнеологія як розділ курортології. Головні бальнеологічні групи мінеральних вод.
  4. В – Індивідуальні розділи курсу
  5. Вимоги до написання підрозділу
  6. Вимоги до написання підрозділу
  7. Вимоги до написання підрозділу
  8. Виробництво деталей з рідких полімерів
  9. Виробництво І відтворення
  10. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 2
  11. Висновки до розділу 2
  12. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 3

1. Загальні відомості. Сутність процесу зварювання. Класифікація і характеристика основних видів і способів зварювання. Зварювання плавленням і тиском. Види зварних з’єднань і швів. Поняття про зварюваність металічних матеріалів. Методи оцінки зварюваності. Показники зварюваності сталей та інших матеріалів. Області застосування різних видів зварювання в будівництві, при виробництві будівельних виробів і конструкцій. Техніко-економічні переваги зварювання.

2. Дугове зварювання. Металургійні і термічні процеси, що відбуваються при зварюванні плавленням. Сутність процесу і види електричного дугового зварювання. Поняття про електричну зварювальну дугу і її властивості.

Джерела живлення зварювальної дуги. Вимоги до джерел живлення дуги.

Ручне дугове зварювання. Класифікація зварювального дроту й електродів. Електродні покриття. Техніка ручного зварювання.

Автоматичне і напівавтоматичне дугове зварювання. Основні типи сучасних автоматів і напівавтоматів для дугового зварювання. Дугове зварювання під флюсом. Особливості процесу. Зварювальні матеріали автоматичного зварювання під шаром флюсу. Техніко-економічна характеристика автоматичного і напівавтоматичного зварювання під шаром флюсу.

Дугове зварювання в середовищі захисних газів. Особливості електродугового зварювання в захисних газах. Зварювання в середовищі аргону і вуглекислого газу. Атомно-водневе зварювання. Області застосування дугового зварювання. Сучасні автомати і напівавтомати.

3. Контактне електричне зварювання. Фізичні основи зварювання. Види процесів контактного зварювання. Стикове зварювання. Сутність процесу, його різновиди. Зварювання оплавленням і опором. Стикове зварювання будівельних виробів і конструкцій. Стикове зварювання арматури. Технологія, обладнання, режими і матеріали. Особливості процесів. Зварювання закладних деталей.

Точкове зварювання. Сутність і способи. Одноточкове, двохточкове і багатоточкове зварювання. Зварювання арматурних сіток і каркасів. Технологія, режими і обладнання. Використання точкового зварювання при виробництві будівельних виробів і конструкцій. Застосування контактного зварювання в будівництві і його техніко-економічна характеристика.

Шовне зварювання. Сутність і варіанти. Технологія, режими, обладнання і використання шовного зварювання.

4. Газове зварювання. Сутність процесу газового зварювання. Кисень і горючі гази, що застосовуються при зварюванні. Обладнання, апаратура для газового зварювання. Структура ацетиленокисневого полум’я. Технологічні прийоми зварювання.

Застосування газового зварювання в будівництві і його техніко-економічні показники.

5. Інші види зварювання. Електрошлакове зварювання. Сутність процесу. Технологія процесу зварювання і області застосування. Індукційне зварювання. Плазмове зварювання. Зварювання тертям. Холодне зварювання. Термітне зварювання. Дифузійне зварювання у вакуумі. Ультразвукове зварювання. Лазерне зварювання. Зварювання електронним променем. Електродугове зварювання під водою. Зварювання вибухом та ін.

6. Вогневе різання металів. Газове різання металів. Сутність процесу. Ацетиленокисневе, киснево-флюсове різання. Електричне дугове різання. Плазмове різання. Устаткування для різання металів. Застосування газового й електричного дугового різання.

7. Наплавлення і паяння. Сутність процесу наплавлення. Технологія ручного наплавлення. Сучасні методи наплавлення: автоматичне наплавлення під шаром флюсу, електрошлакове та інші способи наплавлення. Застосування наплавлених деталей у будівельних виробах і машинах. Види наплавлювальних матеріалів.

Сутність паяння металів і сплавів. Технологія паяння.

8. Зварювальні напруги і деформації. Виникнення зварювальних напруг і деформацій. Повздовжні і поперечні напруги і деформації. Залишкові напруги і деформації. Способи зменшення напруг і деформацій. Виправлення деформованих зварних елементів конструкцій.

9. Методи контролю зварних швів. Основні дефекти у зварних швах. Методи контролю: зовнішній огляд, просвічування рентгенівськими і гамма-променями. Магнітний метод контролю. Ультразвуковий метод контролю зварювальних швів. Металографічні дослідження і механічні випробування зварювальних швів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)