АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конституційно-правовий статус уряду Російської Федерації (порядок утворення, повноваження, функції, структура, акти, відповідальність)

Читайте также:
  1. Внутрішньополітичні статусно-рольові (вертикальні) конфлікти
  2. Водный транспорт. Понятие, структура, система и виды.
  3. Вопрос 4. Административно-правовой статус беженцев и вынужденных переселенцев
  4. Вопрос №1 Заболеваемость с временной утратой трудоспособности, методика изучения, уровень, структура, показатели .
  5. Вопрос №2 Заболеваемость с временной утратой трудоспособности, методика изучения, уровень, структура, показатели .
  6. Вправа 112. Запишіть дієприкметники українською, зробіть висновки щодо правил перекладу активних і пасивних дієприкметників з російської мови на українську.
  7. Вправа 121. Запишіть дієприкметники українською, зробіть висновки щодо правил перекладу активних і пасивних дієприкметників з російської мови на українську.
  8. Вправа 144. Перекладіть з російської, прокоментуйте відмінності у написанні числівників в обох мовах.
  9. Вправа 155. Перекладіть з російської, прокоментуйте відмінності у написанні числівників в обох мовах.
  10. Вправа 174. Перекладіть з російської мови конструкції з дієприкметниками.
  11. Вправа 185. Перекладіть з російської мови конструкції з дієприкметниками.
  12. Договор о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний 1996 г.: обязательства государств; статус и деятельность Организации, Конференция государств-участников; контрольный механизм.

Уряд формується Президентом з участю парламенту. Президент призначає Голову Уряди з дозволу Державної Думи. До складу Уряди Російської Федерації, відповідно до ст. 110 Конституції, входять: глава Уряди, що його Головою Уряди, його заступники і члени — федеральні міністри. Заступники Голову Уряди України та федеральні міністри призначаються посаду і звільняються й від посади Президентом Російської Федерації за поданням Голову Уряди. Російської Федерації, Уряд РФ в межах своїх повноважень організовує виконання Конституції РФ, федеральних законів, указів Президента РФ, міжнародних договорів Російської Федерації, здійснює систематичний контроль за їх виконанням федеральними органами виконавчої влади та органами виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації, вживає заходів щодо усунення порушень законодавства Російської Федерації. Основною організаційною формою роботи Уряду Російської Федерації є засідання. Керує засіданнями Уряду його Голова, а за відсутності останнього - заступник. Президент Російської Федерації має право головувати на засіданнях Уряду. Актами Уряду Російської Федерації є постанови і розпорядження. Вони видаються з усіх питань компетенції Уряду. Це підзаконні акти. У формі постанови видаються рішення Уряду, що мають нормативний характер. За оперативними та інших поточних питань видаються розпорядження. Акти Уряду приймаються колегіально на пленарних засіданнях Уряду. Вони обов'язкові до виконання на всій території Російської Федерації громадянами, органами державної влади, посадовими особами, громадськими об'єднаннями. Уряд Російської Федерації діє в межах терміну повноважень Президента Російської Федерації і складає свої повноваження перед новообраним Президентом Російської Федерації. Рішення про складання Урядом своїх повноважень оформляється розпорядження започаткували Уряду в день вступу на посаду Президента Російської Федерації. У разі складення повноважень Уряд за дорученням Президента продовжує діяти до формування нового Уряду РФ.

70. Особливості конституції Великої Британії
Конституція Великої Британії - сукупність нормативних форм (актів), з яких лише частина визнається правовими. Конституція Великої Британії є феноменом, що не має аналогів у світі. Британська конституція існує в так званому “матеріальному значенні” і представляє собою сукупність нормативно-правових актів, судових прецедентів, конституційних угод, доктринальних джерел, які встановлюють права і свободи людини, та порядок формування і повноважень органів публічної влади, а також принципи взаємовідносин між державою, суспільством і людиною. Британська конституція у своєму роді є унікальною. Насамперед, унікальність конституції полягає в особливості її форми, структури та порядку внесення змін. Особливості конституційного розвитку Великої Британії (Англії) історично зумовлені принципом верховенства парламенту або суверенітету парламенту. За цим принципом парламент не може приймати закони, які обмежували б його на наступному скликанні, сесії або навіть засіданні. Тому є неможливим прийняття основного (за брит. термінологією — фундаментального) закону, який мав би найвищу юридичну силу і характеризувався порівняно ускладненим порядком прийняття і внесення до нього змін. Конституція складається з таких частин: Статутне право;Прецедентне право;Доктринальні джерела або труди авторитетних науковців у галузі юриспруденції; Конституційні угоди. До статутного права входять: так звані "історичні правові акти", парламентські закони акти делегованого законодавства, Прецедентне право, як складова частина британської конституції, являє собою сукупність судових рішень з кон­ституційних питань, які надалі є обов'язковими при розгляді аналогічних проблем. До доктринальних джерел звер­таються тоді, коли конституційно-правові відносини не вре­гульовані ані статутним правом, ані прецедентним правом, ані конституційними угодами. Конституційні угоди складають важливу частину неписа­ної британської Конституції. Вони регулюють дуже широке коло суспільних відносин, що пов'язані з процесом здійснен­ня державної влади. Щодо специфіки структури британської Конституції, то вона полягає в її несистематизованості. У зв'язку з тим, що конституція складається з різнорідних за формою, сутністю і змістом складових частин та не має чіткої класичної струк­тури (преамбула, основна частина, заключні та перехідні по­ложення), її можна віднести до групи некодифікованих кон­ституцій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)