АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання №2. Необхідно провести розрахунок енерговитрат та класу енергоефективності з урахуванням коригуючи коефіцієнтів

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

 

Необхідно провести розрахунок енерговитрат та класу енергоефективності з урахуванням коригуючи коефіцієнтів.

Для цього повторіть розрахунок за завданням №1, змінивши:

· у пункті 1.2 коефіцієнт приведення (погодний коефіцієнт) розрахувати, використовуючи фактичні значення температури в приміщені, за прикладом №1, що наведено нижче;

· у пункті 1.5 розрахунок перевідного коефіцієнту в первинне паливо виконати за прикладом №2, що наведено нижче. Дані для розрахунку наведені в додатку 4.

Розрахунок коефіцієнта приведення «погодно-комфортного» (корекція по погоді з урахуванням дотримання умов комфорту у приміщеннях)

Пропонується розраховувати фактичну кількість градусо-діб, використовуючи не нормативну температуру внутрішнього повітря для даного типу приміщень (для навчальних корпусів 18оС), а фактичну температуру в приміщеннях протягом опалювального періоду. Тобто, на відміну від Дисплею, замість погодного коефіцієнту використовувати коефіцієнт приведення «погодно-комфортний». Так, заміри внутрішніх фактичних температур одного з корпусів НТУУ «КПІ» показали, що в різні дні залежно від температури навколишнього середовища та умов хмарності температура в корпусі знаходиться в діапазоні 13-21оС, тобто відхилення від нормативної складає від -25% до +15%.

Розрахункова формула для визначення коефіцієнту приведення «погодно-комфортного»:

 

Приведена кількість теплоти для потреб опалення розраховується за формулою:

,  

де: - кількість теплоти, що використовується для потреб опалення; - градусо-дні для „нормативного” року; – ГД, розраховані по фактичній температурі навколишнього та внутрішнього повітря.

Розрахунок перевідного коефіцієнта в первинне паливо для теплової енергії, отриманої від ТЕЦ.

Необхідність розрізнення кінцевої та первинної енергії зумовлена втратами енергії на ланцюгу її перетворення з одного виду в інший, при транспортуванні та розподіленні. Економічність систем теплопостачання в процесі їх функціонування визначається двома основними складовими: економічністю котелень та економічністю теплових мереж. Рівень економічності котелень визначається [12] видом і типом спалюваного палива. При роботі на газоподібному паливі цей рівень високий, на рідкому – набагато нижчий і сильно залежить від рівня технічної експлуатації котельної, яка тим нижча, чим нижча одинична потужність котлів. На твердому паливі рівень економічності в промислово-опалювальних котельнях низький. Рівень економічності теплових мереж залежить від їх конструктивного виконання і від їх стану. За різними оцінками середні по країні питомі витрати енергоресурсів на відпуск теплової енергії складають, в залежності від джерела виробництва, 185÷164,5 кг.у.п./Гкал. Втрати теплоти в теплових мережах в Україні за різними оцінками складають в середньому [13] за рік 15-20% від загальної кількості реалізованої теплової енергії, нормативні втрати згідно [15] - не більше 13%.

За даними НАЕР [14] динаміка тепловтрат за останні роки зростає: від 13% у 2004р. до 15,9% у 2009р. Найбільші втрати теплової енергії [14] (фактичні/нормативні) - у Закарпатській – 43,8/27,2%, Івано-Франківській – 21,6/25%, Хмельницькій – 20,3/20,4% областях. У місті Києві їх величина склала 17,3/17,4%.

Отже, розрахункова формула для визначення коефіцієнту переведення в первинне паливо матиме вигляд:

,

де: - питомі витрати енергоресурсів на відпуск теплової енергії, кг у.п./Гкал; - розмірний коефіцієнт; - втрати в тепломережах, відносні одиниці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)