АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СЕРТИФІКАЦІЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БУДІВЕЛЬ ЗА ПРОГРАМНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ДИСПЛЕЙ

Читайте также:
  1. Аналіз ефективності розміщення виробництва
  2. Будівельні вироби
  3. Визначення ефективності впровадження вітроенергетичної установки для потреб енергозабезпечення об’єкта
  4. Визначення ефективності впровадження фотовольтаїчна система для потреб енергозабезпечення об’єкта
  5. Визначення ефективності звукоізоляції.
  6. Визначення показників економічної ефективності інвестицій
  7. ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ З ІНЖЕНЕРНОЇ ГРАФІКИ СТУДЕНТІВ БУДІВЕЛЬНИХ ТА АРХІТЕКТУРНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ЗА ТЕМОЮ
  8. Доходи від реалізації виконаних робіт за будівельним контрактом та суми податкових зобов’язань з ПДВ в розрізі звітних місяців.
  9. Економічна оцінка природно-ресурсного потенціалу. Основні шляхи та резерви підвищення ефективності його використання
  10. Етапи вироблення прогнозу і критерії його ефективності
  11. Ефективності сучасного уроку
  12. Забезпечення якості будівельної продукції

 

Алгоритм розрахунку класів ефективності будівлі за Дисплей, представлено на рис.1. Він передбачає внесення вихідної інформації про будівлю за напрямками:

- загальні показники будівлі: рік побудови; загальна опалювальна площа; тип будівлі (дитячий садок, школа, басейн, тощо); години роботи в рік; рівень оновлення будівлі; вид додаткових послуг, що надаються в будівлі.

- енергетичні та експлуатаційні показники будівлі: погодний коефіцієнт; дані про водоспоживання; дані про енергоспоживання (теплова енергія, електрична енергія, природний газ, мазут, вугілля, фотоелектрична енергія, тощо) з розбивкою на види її використання (опалення, кондиціювання, приготування гарячої води, інше); джерело теплопостачання; коефіцієнт ефективності використання палива при виробництві теплової енергії та фактор викидів СО2.

На основі цих даних розраховується загальне кінцеве енергоспоживання за формулою (1), та первинне загальне енергоспоживання. З використанням інформації про загальну опалювальну площу визначаються: питоме первинне енергоспоживання, питомий показник викидів СО2, питоме водоспоживання та класи ефективності.

Математична модель для визначення загального кінцевого енергоспоживання за методологією Дисплей має вираз:

(1)

де: n – вид енергоресурсу, що використовується для потреб: опалення, кондиціювання; приготування гарячої води, інших потреб;

– градусо доби (ГД) для „нормативного” року;

– ГД для фактичного року, розраховані з використанням нормативної температури всередині приміщень;

, , , – кількість спожитої енергії n-го виду палива, використаної для потреб відповідно опалення, кондиціювання, приготування гарячої води, інших потреб, кВт∙год.

Рис.1 - Алгоритм розрахунку класу ефективності будівлі за методологією Дисплей


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)