АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування

Читайте также:
  1. Адміністративна відповідальність за екологічні правопорушення
  2. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  5. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  6. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  7. Арешт майна як захід забезпечення кримінального провадження.
  8. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
  9. Висновок експерта, залученого слідчим суддею, надається особі, за клопотанням якої він був залучений.
  10. Виявлення антинуклеарних антитіл, LE-клітин
  11. Виявлення пріоритетних банків-конкурентів

У випадку безпосереднього виявлення слідчим ознак кримінального правопорушення, під час здійснюваного ним кримінального провадження, останній складає мотивований рапорт та доповідає керівнику органу досудового розслідування. Вказаний рапорт реєструється в журналі єдиного обліку.

Після такої реєстрації керівник органу досудового розслідування визначає слідчого для проведення досудового розслідування, який діє відповідно до визначеного алгоритму.

Не зважаючи на джерело надходження інформації на основі якої починається досудове розслідування слідчий, який здійснює провадження має право надати доручення працівникам інших підрозділів для провадження як окремої слідчої або негласної слідчої (розшукової) дії, так і цілого комплексу таких дій. Під час виконання доручення слідчого працівник-виконавець набуває повноважень слідчого (ч. 2, 3 ст. 41 КПК України).

Для швидкого та повного розслідування тяжких, особливо тяжких злочинів, а також кримінальних правопорушень, які викликали значний суспільний резонанс, утворюються СОГ (п.4.1 наказу № 700-12).

Утворення СОГ здійснюється за наказом начальника територіального органу внутрішніх справ, погодженого з першим заступником – начальником слідчого підрозділу. При цьому керівником СОГ є слідчий, який визначений керівником підрозділу досудового розслідування здійснювати провадження кримінального правопорушення (п.4.2 наказу № 700-12).

До складу СОГ, як правило, включаються працівники, які брали участь в огляді місця події. У разі потреби залучаються дільничні інспектори міліції, на території обслуговування яких учинено кримінальне правопорушення, співробітники інших органів та підрозділів внутрішніх справ.

 

Повідомлення, опубліковані в засобах масової інформації

 

У разі виявлення слідчим, іншою службовою особою ознак правопорушення, іншої події, опублікованої у засобах масової інформації чи отримавши відомості про таку подію в інший спосіб, складає відповідний рапорт на ім’я начальника ОВС (керівнику органу досудового розслідування) про джерело отриманої такої інформації, який реєструється до ЄО.

Такий рапорт доповідається начальнику ОВС, який, у разі необхідності, організовує перевірку викладеної інформації (виїзд СОГ, тощо), та у разі її підтвердження направляє матеріали керівнику органу досудового розслідування, який визначає слідчого для внесення відомостей до ЄРДР та проведення досудового розслідування.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)