АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок та конструювання бази колони

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. I. Розрахунок захисного заземлення.
  3. II. Розрахунок блискавкозахисних пристроїв
  4. III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ
  5. IV. Розрахунок показників прибутковості акцій
  6. XXX. Кон — колониалист
  7. Английские колонии в Северной Америке в 2. Социально-экономическое и политическое развитие колоний
  8. Больница д-ра Гааза. (Исправительная колония - 12)
  9. Британская колониальная система.
  10. В районе Кронштадтской колонии в Петродворцовом районе
  11. Вибір та розрахунок обладнання для підготовки сировини до розпилювання.
  12. Вимоги до конструювання зварних з’єднань

 

База колони є опорною частиною колони, яка служить для перерозподілу зосередженого тиску, яке виникає від стержня колони, рівномірно по площі обпирання та передачі цього навантаження на фундамент, а також забезпечує закріплення нижньої частини колони. Конструктивне рішення бази залежить від типу колони та умов її закріплення у фундаменті (шарнірне чи жорстке).

Найпростіша база складається з опорної плити, яка приварена до фрезерованого торця стержня. Таке рішення доцільне при невеликих поздовжніх зусиллях та шарнірному закріпленню колони у фундаменті.

Для зменшення товщини плити її укріплюють траверсами та ребрами жорсткості, які забезпечують більш рівномірну передачу навантаження від стержня колони на фундамент і є опорою для плити при згинанні її під дією тиску фундаменту.

Анкерні болти фіксують вірне положення колони відносно фундаменту. У центрально стиснутих колонах вони, по суті, не мають зусиль, і тому їх діаметр призначають конструктивно в межах 20-30мм для шарнірних баз та 24...38мм для жорстких..

При шарнірному обпиранні анкерні болти кріплять безпосередньо до опорної плити, за рахунок гнучкості якої забезпечується піддатливість з’єднання, якщо виникнуть випадкові моменти (див. рис. 5).

 

Рис.5 Шарнірно закріплена база колони

Жорсткі бази мають не менше 4-х анкерних болтів, які кріпляться до траверс за допомогою спеціальних столиків та затягуються з напруженням, близьким до розрахункового опору, що уникає можливість повороту стержня колони (див. рис.6).

Анкерні болти при їх установлюванні заводять у спеціальні отвори, ширина яких на 10...30мм більше діаметра болта чи пропускають між траверсами.

На болти надягають шайби товщиною 20...30мм з отвором на 3мм більшими діаметра болта. Гайки завертають, а шайби приварюються монтажним зварюванням до плити чи траверсам.

 

 

Рис.6 Жорстко закріплена база колони

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)