АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація та проведення практик

Читайте также:
  1. I. Організація класу до уроку.
  2. I. ПСИХОДИНАМИЧЕСКИЕ МОДЕЛИ КОНСУЛЬТАТИВНОЙ ПРАКТИКИ
  3. II ЗМІСТ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ
  4. II. Организация и проведение учебно-ознакомительной практики
  5. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  6. II. Учебная практика
  7. II. Цели и задачи учебно-ознакомительной практики
  8. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  9. III. Судебно-арбитражная и юридическая практика
  10. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  11. IV. Методические указания по прохождению производственной практики
  12. IV. Подведение итогов учебной практики

Міністерство Освіти і науки України

Донецький національний технічний університет

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор ДонНТУ

По навчальній роботі

Робоча програма

НАСКРІЗНА ПРОГРАМА ПРАКТИК

Для студентів напряму підготовки

Програмна інженерія” усіх форм навчання

ЗАТВЕРДЖЕНО:

 

На засіданні кафедри прикладної математики і інформатики

протокол №__від_____2015 р.

 

На засіданні

методичної комісії

спеціальності ПЗ

протокол №__від_____2015 р.

 

Красноармійськ – 2015


Наскрізна програма практик для студентів напряму підготовки 050103 – “Програмна інженерія” усіх форм навчання –Красноармійськ: ДонНТУ 2015. – с

Рекомендовано Навчалъно-видавничою радою ДонНТУ

 

Укладачі:

 

 

Відповідальний за випуск:

 

О.А. Дмитрієва, д.т.н., професор

 

Рецензенти:

 

© Донецький національний

технічний університет, 2015


Вступ

Підвищення якості підготовки спеціалістів з вищої освіти досягається за рахунок подальшого практичного освоєння навчального матеріалу та закріплення зв’язку з підприємством.

Наскрізна робоча програма практики є одним із головних форм навчального процесу та спрямована на формування висококваліфікованих спеціалістів, забезпечує єдиний, комплексний підхід до організації підготовки, системності, безперервності та спадкоємність навчання студентів.

Наскрізна робоча програма створена стосовно до навчальних планів за напрямом підготовки 050103 «Програмна інженерія» (спеціалізації «Інженерія програмного забезпечення», «Програмне забезпечення систем»), види та тривалість практик такий:

- навчальна практика - І курс, 2 – й семестр, 4 тижня;

- навчальна практика - IІ курс І, 4-ий семестр, 2 тижня;

- виробнича практика - ІІІ курс, 6 семестр, 3 тижня;

- переддипломна практика - IV курс, 8 семестр, 4 тижня;

- переддипломна практика - V курс, 10 семестр, 4(6) тижня.

 

Загальні положення

Мета і задачі практики

 

Метою практик разом з теоретичним навчанням – забезпечити підготовку висококваліфікованих спеціалістів з розробки програмного забезпечення, що мають глибокі професіональні знання, та досвід роботи у колективі в умовах діяльності підприємства

Комплекс практик, що проводяться за час навчання, повинен вирішити головні завдання: забезпечити закріплення студентами теоретичних знань по загально інженерним та спеціальним дисциплінам, а також здобуття професійних навиків в умовах діяльності підприємства, підсумовування знань, вмінь.

 

Організація та проведення практик

 

Практики проводяться згідно приказу по університету, у якому надається вид, термін проведення практики, факультет, спеціальність, курс, група, студентів, місце їх проходження практики, керівник від кафедри, термін та порядок захисту заліку з практики.

Навчальні практики І та ІІ курсів студенти проходять у комп’ютерних класах ДонНТУ, за розкладом занять.

Базами виробничої та переддипломних практик можуть бути державні і недержавні підприємства, фірми, банки, інформаційно-обчислювальні центри, інститути і інші організації, що мають і використовують обчислювальну техніку для автоматизації своїх виробничих процесів.

В якості баз практики кафедра обирає ті підприємства, що мають достатньо високий рівень комп'ютерних інформаційних технологій по профілю спеціальностей, уклали договори на цільову підготовку фахівців з програмного забезпечення або підтримують науково-технічні зв'язки з кафедрою. З цими підприємствами за пропозицією кафедри університет укладає договори (додаток 1), або гарантійні листи (додаток 2) на організацію і проведення практики.

Напередодні або в перший день практики кафедра організує зібрання зі студентами. Кожний студент зобов'язаний бути на зібранні для отримання:

- інформації про мету, задачі і зміст практики;

- індивідуального завдання для практиканта;

- щоденника (для практик ІІІ, ІV, V курсів), в якому керівник практики від кафедри відмічає індивідуальне завдання для практиканта;

- напрямки на практику;

- програми практики.

Кафедра призначає з числа викладачів керівників практики, на яких покладається контроль і рішення всіх питань, зв'язаних з організацією і проведенням практики студентами на базах практики.

Перед початком практики керівник від кафедри повинен:

- познайомиться з наказом про направлення студентів на практику;

- зустрітися зі студентами, якими він буде керувати;

- встановити контакти з керівниками практики від підприємства, познайомить їх з програмою практики, погодити із ними план практики, що містить загальні питання організації практики, переміщення студентів по робочих місцях, форми і терміни консультацій і теоретичних занять.

- проводити консультації з індивідуальних завдань.

Крім того студентам ІV, V курсів керівники повинні оговорити:

- тему кваліфікаційної роботи;

- рекомендації щодо збору матеріалів та інформації, та засобам розв’язання задач.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)