АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекомендації

Читайте также:
  1. Висновки та рекомендації
  2. ЗАВДАННЯ 2. Уважно вивчіть методичні рекомендації стосовно створення завдання на виконання друку документів на мережному принт-сервері.
  3. Загальні вимоги та методичні рекомендації щодо виконання дипломних робіт, видання четверте, доповнене. – Дніпропетровськ: ДДФА, 2012. – 53 с.
  4. Загальні методичні рекомендації
  5. Загальні методичні рекомендації щодо вивчення дисципліни
  6. Загальні рекомендації
  7. ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ
  8. І. Загальні методичні рекомендації по вивченню дисципліни.
  9. ІІІ. Методичні рекомендації по виконанню контрольних робіт.
  10. Методичні рекомендації
  11. Методичні рекомендації
  12. Методичні рекомендації

педагогам, батькам, адміністрації за результатами дослідження:

Згідно з результатами опитування в ліцеї виявлено яскравий творчий потенціал в учнів:

Веремчук Марина, Дігтяр Надія, Москаленко Ольга – 10 група;

Галета Андрій – 12 група;

Шкабура Олексій, Невдачин Микола – 15 група;

Черкашин Іван, Чернетченко Артем, Крикун Олексій – 16 група;

Любименко Тамара, Лавриненко Інна, Алябьєва Марина – 17 група;

Ляшенко Г., Євтушенко Аліна, Карпенко Богдана, Кастін Руслан – 40 група.

1. Керівникам груп І курсу і викладачам рекомендуємо ознайомитися з результатами опитування і організувати роботу з обдарованими учнями.

2. Залучити до роботи у гуртках, секціях, факультативах, наукових дослідженнях з метою забезпечення умов для самореалізації учнів.

3. Залучити даних учнів до участі в олімпіадах, конкурсах, змаганнях.

4. Сприяти самостійній дослідницькій діяльності обдарованих учнів.

5. Створювати проблемні ситуації, що потребують альтернатив, прогнозування, уяви.

6. Залучити обдарованих учнів до безперервного процесу самовдосконалення – самовиховання, саморозвитку, самонавчання в ході використання педагогами діяльнісно-компетентнісного підходу під час проведення уроків. Головним завданням цього підходу є систематичне збільшення операційного поля учнів, формування різних типів мислення, засвоєння навчального матеріалу на рівні теоретичного узагальнення й систематизації.

7. Постійно підтримувати діяльність учнів за допомогою:

§ заохочення;

§ створення ситуації успіху;

§ спонукання до пошуку альтернативних вирішень;

§ створення ситуацій взаємодопомоги;

§ сприяння розкриттю суб’єктивного досвіду учнів;

§ виконання творчих завдань;

§ створення проблемної ситуації;

§ навчально-пізнавальна гра;

§ створення яскравих наочно-образних уявлень.

8. Сприяти професійному становленню учнів, стимулювати отримання професійних знань і навичок.

Практичному психологу:

1. Організувати роботу круглого столу «Обдарована дитина» з метою обговорення системи психолого-педагогічного супроводу обдарованих учнів.

2. Проводити тренінги з обдарованими учнями з метою формування вміння адаптуватися в соціально значущому середовищі (сім’ї, групі ровесників, колективі) без зниження потреби реалізації обдарованості.

3. Провести просвітницьку роботу з батьками обдарованих учнів.

Підсумовуючи все вище сказане можна стверджувати, що одне з найголовніших завдань освіти – зробити людину творчою особистістю,тому перед педагогами і практичними психологами постає проблема створення необхідних для цього умов. Робота по виявленню обдарованих учнів вимагає великої уваги, зосередженості і довгої кропіткої спільної праці практичного психолога, вчителів, майстрів. Тому запорукою успіху в даній роботі є сприятливий соціально-психологічний клімат в освітній установі, побудований на взаємній повазі, співробітництві педагогічного й учнівського колективу, творчому, новаторському підході до навчально-виховного процесу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)