АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміна технічного стану механізму газорозподілу

Читайте также:
  1. Акти цивільного стану
  2. Алгоритмізація діагностики при технологічному процесі технічного обслуговування
  3. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  4. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  5. Аналіз стану виховної роботи
  6. Аналіз стану підприємництва в Україні на сучасному етапі
  7. Аналіз фінансового стану підприємства
  8. Б) в подальшому можлива зміна діагнозу.
  9. Будь-яка зміна електромагнітного поля з часом супроводжується його зміною в просторі – тобто поширюється у просторі у вигляді електромагнітних хвиль.
  10. Взаємовплив культури права і науково-технічного прогресу
  11. Види та параметри стану термодинамічних систем
  12. ВИЗНАЧЕННЯ СТАНУ РІВНОВАГИ СПОЖИВАЧА НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ КРИВОЇ ІНДИФЕРЕНТНОСТІ ТА БЮДЖЕТНОЇ ПРЯМОЇ

Газорозподільний механізм складається із клапанів, направляючих втулок клапанів, клапанних пружин, штовхачів, розподільчого валу і його приводу. Найбільш зношувані деталі механізму – клапани (робоча фаска поверхня, герметизуючи площину циліндра), їх направляючі і штовхачі. На робочій характеристиці двигуна великий вплив показує стан робочої фаски і тепловий зазор між стержнем клапана і штовхача, який можна регулювати.

Клапани витримують велике температурне навантаження (головка випускного клапана нагрівається до 900 º С, а впускного до 400 º С), ударне навантаження, кодуючи дію кислот, луг і сірки, котрі знаходяться в паливі і оливі, підлягають ерозії (швидкість газу, про ходячого через клапан, досягає 150-600 м/сек.) і працюючого практично в умовах сухого тертя.

Герметичність прилягання головки клапанна до сідла і блок циліндрів забезпечується потрібну обробку цих поверхонь, а для того щоб попередити неповної посадки клапана і сідло при нагріванні клапана і деякого спотворення деталей механізму, встановлюється тепловий зазор між штовхачем і стержнем клапана. Величина цього зазору в процесі експлуатації може зменшуватися або збільшуватися. Зменшення величини зазору (номінальна величина 0,2 -0,25 мм) може бути в результаті зносу сідла і великого втоплення клапанна в головці або блоці циліндрів, а також в результаті самостійного порушення регулювання цього зазору. При зменшеному зазорі клапан буде не повністю сідати в сідло і герметичність циліндра буде порушена. При зменшені зазору буде збільшуватися ударне навантаження на цьому спряження. Значно зростає швидкість штовхача в момент підйомі клапана і швидкість посадки клапана в сідло. В наслідок незвичайної форми кулачка розподільного валу швидкості штовхача і посадка клапана в сідло з збільшеним зазором збільшується встеленій залежності. з зменшеним зазором з’являється сильний дзвінкий стук клапана (чується стук посадки клапана в сідло). Крім цього збільшення зазору в клапані зменшує << час - перетину >> клапана, тим самим погіршується наповнення і очистка циліндрів. Сильний, ясно чутний, стук клапанів з’являється при збільшені зазору до 0,45-0,50 мм, що можна вважати граничною величиною. Зазор вимірюється щупом, не розбираючи механізм.

В результаті спрацювання робочої фаски і сідла, підгоряння фаски, перекосу головки клапана із за зносу направляючої клапана або деформації стержня клапана і при зменшеному тепловому зазору в газорозподільному механізмі порушується герметичність посадки клапана в сідло. Бувають випадки, коли клапан не сідає в сідло, тому, що втрачає рухомість в направляючій втулці (задири, короблення, поява нагару, перегрів або попадання сторонніх частин – нагару). Для визначення стану клапанів існує декілька способів. дозволяючи визначити їх герметичність, котра виражається діагностичними параметрами. Негерметичність клапанів впливає на робочі характеристики двигуна. При значній негерметичності значно знижується величина тиску і кінці такту стиснення і при такті розширення, що зменшує потужність двигуна, погіршується пуск. збільшується витрата палива. Крім того, при негерметичності впускного клапана спалахнувши суміш попадає в систему живлення, а при негерметичності випускного клапана свіжа суміш при такті стиснення поступає в випускний тракт, скопи чується в глушнику, викликає вибухи. Негерметичність клапанів і зноси циліндро- поршневої групи двигуна погіршуються робочі характеристики двигуна. по цьому контролю технічного стану цих деталей уділяється якомога більше уваги і діагностика їх виконується найбільш сучасними методами.

Питання для контролю:

1. В яких умовах працює клапанний механізм

2. Як впливає тепловий зазор на роботу двигуна.

Література: Г.В. Спичкин,, Діагностика автомобилей ‘’ ст. 19-20

 

Тема № 5


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)