АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ СТАТИ НАЙКРАЩОЮ ПОДРУГОЮ ДЛЯ СВОГО ЧОЛОВІКА

Читайте также:
  1. III. Кровавая статистика. 1 страница
  2. III. Кровавая статистика. 2 страница
  3. III. Кровавая статистика. 3 страница
  4. III. Кровавая статистика. 4 страница
  5. III. Кровавая статистика. 5 страница
  6. III. Кровавая статистика. 6 страница
  7. III. Кровавая статистика. 7 страница
  8. III. Кровавая статистика. 8 страница
  9. V. Статистическая справка
  10. V. СТАТИСТИЧЕСКАЯ СПРАВКА
  11. V. Статистический факт.
  12. Абсолютные величины - величины, которые берут из статистических таблиц не преобразовывая их.

 

«Не добре чоловікові бути самому; сотворю йому поміч, відповідну для нього»

(Бут. 2, 18)

 

Одне з найважливіших завдань цієї книжки - допомогти вам стати найкращим другом для свого чоловіка. Якщо ви досягнете цієї мети, то всі інші проблеми розв'яжуться самі собою. Найкращий товариш - це той, з ким можна усім поділитися і з ким приємно бути разом. Можливо, такий опис не відповідає теперішньому ставленню вашого чоловіка до вас або вашому до нього. Але не втрачайте надії. Цей розділ дасть вам подальші вказівки, як стати його найближчим другом.

 

Не забувайте про спільний досвід

 

Протягом трьох років я опитав понад 30 сімей, які в цілому були задоволені своїм подружнім життям. У цих сім'ях йшлося не про миттєве задоволення, а про глибоке кохання і справді щасливе життя. Ці сім'ї належать до різних географічних і соціальних сфер, їхня фінансова ситуація сягала рівня дуже заможних і тих, що жили досить скромно. Але для всіх цих сімей спільними були дві речі, і одна з них - почуття єдності. У кожному випадку і чоловік, і дружина намагалися не планувати справ, які вони мусили б постійно виконувати окремо від чоловіка і дітей. Вони уникали також занять, які б не сприяли добробуту всієї сім'ї.

Старанне планування мало в цих сім'ях дуже велике значення. Незважаючи на певну свободу дій, кожен член сім'ї намагався підтримувати товариство. Здавалося, що сім'я - це одна особа, яка захищає свої інтереси. Було характерним, що подружжя відводило певний час для себе, але ще більше часу воно проводило зі своїми дітьми. Коли один член сім'ї мав відповідальне завдання, то всі інші намагалися підтримати його (її). Наприклад, вся сім'я йшла на спортивне змагання, коли хтось із них брав у них активну участь.

Другою спільною рисою цих щасливих сімей була їхня пристрасть до мандрівок. Моя дружина і я ніколи не відчували особливої прихильності до табірного вогнища і спальних мішків, але коли я виявив, що всі ці тридцять «ідеальних» сімей були запеклими мандрівниками, то ми також вирішили спробувати це.

Я спорядився всім потрібним для мандрівки, і ми вирушили. Перший вечір був прекрасний, і я думав: «Тепер я розумію, чому це зміцнює сім'ю». Ми сиділи навколо вогнища, розмовляли, співали пісень і смажили ковбаски. Близько дев'ятої вечора ми були вже потомлені і лягли спати. Десь далеко спалахнула блискавка, супроводжувана дзенькотом грому - це справді було романтично!

А потім! Ніжний дзенькіт перетворився на оглушливий гуркіт. Здавалось, гроза розпочнеться саме над нашим наметом. Нас охопив панічний страх. Дощ лив наче з відра, все було мокре, навіть наші спальники промокли до ниточки. Ми були дуже перелякані, і Норма схлипувала: «Думаєш, вітер знесе наш намет?»

«Звичайно, ні», - говорив я, а сам думав, що це цілком можливо.

Хто ще захоче мріяти про мандрівки після такого випадку? А ми захотіли. Так, з нами бувало ще й набагато гірше. Здається, ніби найстрашніші катастрофи і неприємності нашого життя відбувалися саме під час подорожей. І саме тому ми стали такими запеклими шанувальниками мандрівок. Може статися стільки неприємного, що сім'я просто змушена об'єднатися, щоб вистояти у всіх цих труднощах. Дуже приємним в мандрівці є те, що сім'я спільно може милуватися красою творіння. А потім ще довгий час можна пригадувати пережиті разом трагічні і щасливі моменти. Дух єдності зберігається ще довго після подорожі.

Спочатку вам буде досить важко запланувати щось спільне для всієї сім'ї, бо кожен має власні завдання й обов'язки. Якщо ваш чоловік чи діти мають дуже багато справ, то ваші нові ідеї вони сприйматимуть без особливого захоплення. А можливо, ви самі занадто втомлені, щоб думати про щось таке. Ви також мусите навчитися говорити інколи «ні». Якщо вас попросили взяти участь у тому, що в майбутньому не принесе користі вашій сім'ї, то ви повинні відмовитися.

Або скажіть, що спочатку ви повинні порадитися зі своїм чоловіком. Ваша пристрасть до антикваріату і пристрасть вашого сина до гусениць є цілком рівноправними. Немає жодних причин обмежувати себе в особистих зацікавленнях. Треба лише зберігати рівновагу між індивідуальним і загальним.

Але один член сім'ї не повинен розраховувати, що інші братимуть участь у тому, що їм не до душі. Так само не треба намагатися примушувати когось до того, що суперечить його внутрішнім переконанням. Було б неправильно примушувати себе проти власної волі бути разом зі сім'єю. (Це є також одним з найважливіших висловлювань 14-го розділу послання до римлян). Так само не треба засуджувати інших за те, що вони роблять. Якщо вам щось не подобається, спокійно скажіть, не звинувачуючи інших, що ви краще не братимете в цьому участі. Я переконався, жінку поважають у сім'ї, якщо вона відстоює свої переконання, а не коли вона стає суддею для інших.

 

Спільно долайте кризові ситуації

 

Справжня дружба зароджується в кризових ситуаціях. Ніщо так не об'єднує людей, як боротьба проти спільного ворога. Практично кожна кризова ситуація: від забитої каналізації до вагітності вашої незаміжньої доньки - може зблизити вас і чоловіка. Звичайно, ніхто не шукає собі біди на голову, але якщо вас спіткало нещастя, то долаючи разом труднощі, ви зміцнюєте цим самим свої подружні стосунки. Один знайомий розповідав, як трагічний випадок здружив його сім'ю. Він і його дружина мали «типові» подружні проблеми, їхні діти в підлітковому віці пройшли «типовий» етап бунтарства, їхнє сімейне життя було досить приємним, але якоїсь особливої прихильності в них не було. І ось одного дня його дружина на загальний подив всіх і кожного повідомила, що вона вагітна. Ніхто не відреагував на це з особливою радістю. Всі подумали, що їм якраз бракувало няньчитися з немовлятком.

Як тільки дитина народилася, все змінилося. Маленький хлопчик став улюбленцем всієї сім'ї. Від самого початку було видно, яке це миле, ніжне створіння. Діти настільки любили його, що навіть сварилися, хто буде його бавити.

Коли йому минув рочок, він важко захворів і його треба було негайно покласти в лікарню. Вся сім'я з хвилюванням чекала на діагноз лікаря. Маленький хлопчик мав лейкемію. Три дні і три ночі вони всі були разом, сиділи біля дитини, молились і сподівалися, що він виживе. На третій день він помер. Прибиті горем, вони повернулися додому, щоб розпочати нове життя, без нього. Відтоді вони ніколи не сприймали один одного як щось належне. Вони відчували глибоку любов один до одного, а в їхній сім'ї панував дух єдності. Без жодного сумніву, смерть дитини була найбільшою трагедією в житті кожного з них. Але з цієї трагедії зародилася глибока любов, злагода і повага до кожного члена сім'ї.

 

Разом приймайте важливі рішення

 

Це було 4 липня. Ми з Нормою готувалися до пікніка, і між нами виникла сварка, яка все більше розгорялася.Через кілька хвилин ми помітили, що спізнюємось на пікнік, і вирішили перенести цю сварку на потім.

Я був «ситий» нашими постійними сварками. Не минало й дня, щоб ми не посварилися. Я запитав Норму: «Ти готова на один експеримент?» - вона погодилась.

Те, що ми вирішили в той день, мало визначальний вплив на наше подружжя. Це змусило нас до такого глибокого обміну думок, якого я навіть не міг уявити, і допомогло нам зрозуміти погляди один одного. З того часу минуло шість років, але «воно» і далі спрацьовує, навіть краще, ніж ми сподівалися. (Відтоді ми більше і не сварилися).

Тоді, 4 липня, ми вирішили, що в справах, які стосуються нас обох, не прийматимемо остаточного рішення, доки не будемо одностайними. Якщо ми не приймемо одностайного рішення перш ніж приїхав автобус, то ми в нього не сідаємо. Ми дотримувалися цього принципу у всіх можливих ситуаціях. Для нас обох важливо розкрити один одному свої почуття, бо ми знаємо, що нічого не будемо робити, поки не будемо одностайними.

Один чоловік розповів мені, що якби він знав про цей принцип півроку тому, то не втратив би свої гроші на біржі. Я завжди дуже радію, коли чоловік визнає, що поради його дружини цінні. Зрештою, ніхто не знає чоловіка краще, ніж його «справжній друг».

 

Розвивайте в собі почуття гумору

 

На зустрічах колишні однокласники завжди пригадують веселі історії зі свого шкільного жіття. В одному кутку Джек розважає цілу групу своїми старими шкільними жартами. А ось Дженет, яка сміється від усього серця, пригадавши, як над нею колись пожартували. Здається, коли ми були неодружені, ми всі сміялися набагато більше. Коли чоловік одружувався з вами, ви ж не були сумні і позбавлені почуття гумору.

Якщо ви хочете стати його найкращим другом, то ваші стосунки не можуть обійтися без гумору. Для цього вам не обов'язково купувати костюм клоуна. Але час від часу розвеселіть свого чоловіка. Виберіть якісь цікаві замітки з газети чи карикатури. Розслабтеся і щиро посмійтеся, коли він розповідає якийсь гарний жарт. Є багато можливостей додати до вашого шлюбу трохи гумору. Будьте інколи готові забути на деякий час про омріяну романтику і отримайте задоволення, розмовляючи як добрі друзі.

 

Навчіться розуміти свої і чоловікові особливості

 

Не всі ті риси характеру, які ми маємо, набуті. Багато з них вроджені. Є чотири види темпераменту, які впливають на нашу особистість, і ми всі наближаємося до якогось з цих типів. На думку Тіма Ла Гає, ці типи можна охарактеризувати так: оратор, керівник, законослухняний і некерований. Якщо ви не розумієте взаємодії свого типу з типом чоловіка, то це зумовлює небажані образи і непорозуміння. Кожен тип особистості має свої сильні і слабкі сторони. Якщо ви краще зрозумієте сильні і слабкі сторони свого чоловіка, то зможете виважено реагувати на його слабкості. Якщо ви не зрозумієте їх, то можете неправильно відреагувати на його слабкі сторони, коли вони зіткнуться з вашими слабкостями.

На тему про типи особистості можна говорити так багато, що детальний опис зайняв би окрему книжку. Тому я спробував коротко охарактеризувати кожен тип, вказавши на його сильні і слабкі сторони.

За допомогою цих простих тестів визначте свій тип темпераменту і тип вашого чоловіка. (Можливо, ви обоє уособлюєте комбінацію двох типів). У відповідні квадратики поставте + для свого чоловіка і 0 для себе. Тест повинен засвідчити, що кожен з нас є неповторною особистістю, і ми схильні одружуватися з носіями протилежних нам рис характеру (з тими, хто б доповнював нас).

 

Екстравертний тип

Оратор

 

□ передбачливий


□ говіркий

□ винахідливий

□ ненадійний

□ недисциплінований

□ захоплюючий

□ привабливий

□ спритний

□ слабодухий

□ непосидющий

 

□ сердечний

□ щирий

□ відкритий

□ непродуктивний

□ безтурботний

□ егоцентричний

□ співчутливий

□ охоче перебільшує

□ добродушний

□ боязкий і непевний

 


 

 

Керівник

 


□ черствий, неспівчутливий

□ рішучий, вольовий

□ неуважний до інших

□ незалежний

□ злопам'ятний, недружній

□ продуктивний

□ саркастичний

□ енергійний

□ запальний

□ зарозумілий

□ далекоглядний

□ панівний

□ оптимістичний

□ пристрасний

□ відважний

□ гордий

□ самосвідомий

□ хитрий

□ людина керівник

 


 

 

Інтравертний тип

Законослухняний

 


□ талановитий

□ меланхолійний

□ любить гострі відчуття

□ песимістичний

□ вишуканий

□ критичний

□ свідомий

□ строгий

□ законослухняний

□ вірний

□ теоретичний

 

□ непрактичний

□ естет

□ чутливий

□ ідеаліст

□ мстивий

□ вразливий

□ схильний до манії переслідування

□ жертовний

□ стриманий

□ дисциплінований

 


 

Немотивований

 


□ спокійний

□ надійний

□ затишний

□ лінивий, повільний

□ люб'язний

□ глядач

□ дипломатичний

□ егоїстичний

□ скупий

 

□ покладистий

□ сухий

□ консервативний

□ думає про свою вигоду

□ практичний

□ нерішучий

□ боязкий

□ недотепний

 


 

 

Друзями не стають автоматично, лише від того, що живуть разом. Ви мусите навчитися врівноваженості, коли в щоденному житті зіштовхуєтеся з помилками і слабкостями свого чоловіка. Щоб стати його найкращим другом, вам необхідні витримка, терпіння, розуміння, справжня любов і всі ті властивості, про які йшлося в цій книжці. Якщо ви застосуєте п'ять пропозицій з останнього розділу, то можна гарантувати, що ваша дружба поглибиться.

 

Для роздумів

В яких особливих аспектах ви є помічницею чи доповненням для свого чоловіка (Бут. 2, 18)?

Подумайте, що ще ви можете зробити, щоб допомогти йому чи вдосконалити його.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.016 сек.)