АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Маркетинговий аналіз компанії

Читайте также:
  1. Case 2. Маркетингове середовище міжнародних ринків та його аналіз
  2. VII. Тематика курсових робіт з аналізу фінансів підприємств
  3. АВС-аналіз товарів за ___ рік за рівнем отриманого доходу (чистої виручки від реалізації)
  4. Аналіз асиметрій розвитку галузі побутової хімії у старих (ЄС-15) та нових (ЄС-12) країнах-членах
  5. Аналіз асортименту і структури продукції
  6. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  7. Аналіз владних відносин у постіндустріальних суспільствах
  8. Аналіз галузі та конкурентного середовища підприємства в галузі
  9. Аналіз даних
  10. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості підприємства
  11. Аналіз депозитної та кредитної діяльності кредитних спілок
  12. Аналіз документів у соціології

 

Deutsche Lufthansa AGмає ряд відомих брендів, що значною мірою пов’язано з поглинаннями та викупом великої частини акцій потужних авіакомпаній. Вони подані в табл. 9 разом з основною інформацією про їх стратегічні заходи та характеристикою видів авіаперевезень, що здійснюються основними брендами компанії Deutsche Lufthansa AG.

Таблиця 10

Бренди компанії Deutsche Lufthansa AG та їх стратегічні заходи*

Бренд Глобальна стратегія Заходи
Lufthansa Утримувати провідні позиції на ринку авіаперевезень – як внутрішніх, так і міжнародних. Замовила в 2011 році аеробус на 30 струменів, який буде включати в себе п'ять A321neo і 25 Airbus A320neo.
Swiss Здійснення регулярних рейсів в Європі, Північній та Південній Америці, Близькому Сході, Африці та Азії. Розширення парку повітряних суден з додаванням одного аеробусу A330-300 і двох А320. Інвестує в першу чергу в ринки, що розвиваються – США, Індія, Таїланд.
Austrian Airlines Здійснення регулярних перевезень в усьому світі, співпраця в межах альянсу StarAlliance. Прийнято значних скорочення витрат стратегії в рамках своєї реструктуризації у 2010 році; структурні зміни.
Brussels Airlines Утримання позицій провідного регулярного авіаперевізника Бельгії, співпраця в мережі StarAlliance. Намагання конкурувати з LCCs.
BMI Здійснення регулярних авіаперевезень, переважно на території Європи. Представлено новий логотип зміцнення бренду. Запущено російський сайт як спроба увійти в цей ринок сильніше.
Germanwings Утримання позицій потужної німецької бюджетноїавіакомпанії, яка має більш ніж 75 призначень, переважно в Європі, а також на Близькому Сході.  
SunExpress Турецька авіакомпанія; здійснення регулярних та чартерних перевезень в Європі. Збільшення кількості рейсів з Цюріха і Базеля в 2011 році, з щоденним рейсом з Цюріха до Анталії, 4 рейси на тиждень до Стамбулу і 2 рейси на тиждень до Ізміру.

* Складено на основі даних Euromonitor

Компанія інвестує в свої місця преміум-класу, щоб залишатися конкурентоспроможною для найвигідніших туристів. DeutscheLufthansa вносить зміни по всьому флоту, такі як установка нових місць в близькомагістральних літаках, щоб створити більше простору та комфорту для пасажирів.

• Для далеких напрямків новий першокласний продукт буде запущений з введенням Airbus A380. Ця ініціатива дозволить Lufthansa розширити інші ринки преміум-класу.

• Lufthansa також запускає новий економ-клас для всіх маршрутів, з ергономічними сидіннями і інтегрованим індивідуальним відео, яке буде встановлене в салон після ремонту, і впроваджує новий бізнес-клас після поставки перших Boeing B747-800.

• Lufthansa прискорила свій план оновлення флоту. На додаток до забезпечення клієнтів новими авіакомпаніями (шляхом придбання та злиття), заміна повітряних суден, як очікується, підвищить ефективність використання палива і, отже, покращить фінансові результати компанії в довгостроковій перспективі.

З географічної точки зору, компанія Deutsche Lufthansa AGприсутня в усіх регіонах світу (рис. 9), є п'ятою компанією в світі за кількістю перевезених пасажирів та здійснює щодня десятки рейсів у різних міст світу. Особливо активною та перспективною є діяльність у Західній та Східній Європі, а також на Близькому сході та в Африці.

Рис. 9. Діяльність авіакомпанії Deutsche lufthansa AG за регіонами світу*

Джерело: дані Euromonitor

Розглянемо детальніше діяльність компанії в Західній і Центральній Африці, яка є дуже перспективною. Так, на думку експертів, основним регіоном, що представляє інтерес дляDeutsche Lufthansa, є Західна і Центральна Африка, оскільки саме там знаходитьсязначна частинадіяльності нафтової галузі. Крім того, у цьому регіоні основними конкурентами компанії є європейські авіакомпанії. Проте Східна Африка також фігурує в планах експансіїDeutsche Lufthansa. Незважаючи на те, що Emirates Airlines стає домінуючим перевізником в цій частині Африки, партнерство між Deutsche Lufthansa і Ethiopian Airlines в Аддіс-Абебі спрямоване на підвищення конкурентоспроможності німецькоїавіакомпаніїв даному регіоні. П'ять рейсів на тиждень в Аддіс-Абебі, прямиймаршрут з Франкфурта в африканські міста є привабливою пропозицією для клієнтів. Ця співпраця також дозволить Deutsche Lufthansa отримати доступ до ринків семи або восьми країн Східної Африки.

Розширення двосторонніх угод про повітряне сполучення між багатьма урядами африканських країн, а також той факт, що Європа є головними "повітряними воротами" в Африку, є факторами, що допомагаютьзміцнити позиції Deutsche Lufthansa в Африці.

Deutsche Lufthansa називають "висхідною зіркою в Африці"; дійсно, компанія дуже активно розширює свою діяльність в Африці. Незважаючи на багатство континенту природними і культурними пам'ятками, розвиток повітряного транспорту в Африці відстає від решти регіонів світу. Проте, по мірі розвитку ринку туризму зростає розуміння, що регіон має значний потенціал. Відомо, що Deutsche Lufthansa вважає, що регіон на південь від Сахари має величезний потенціал, з хорошими показниками промисловості та зростанням числа туристів.

Один з основних конкурентів Deutsche Lufthansa на континенті є Air France-KLM, яка має сильні позиції в Африці. Німецька компанія, однак, спрямована на зміну статусу-кво. З придбанням Brussels Airlines, Lufthansa має можливість контролювати прибуткові ніші на ринках Африки, тим самим збільшуючи своє панування в цьому регіоні. Наразі за допомогою Brussels Airlines, Swiss та BMI, Lufthansa Group обслуговує 47 напрямків.

Перспективним є ринок Близького Сходу, який має зручне місцерозташування між Азіатсько-Тихоокеанським регіоном, Європою і США, з авіакомпаніями, таких як Emirates і Etihadcontinuing, що пропонують нові маршрути.Deutsche Lufthansa стикається з жорсткою конкуренцією з боку авіакомпаній, що базуються на Близькому Сході, тому експансія на їх ринки одночасно допомагає у конкурентній боротьбі.

Щоб проаналізувати конкурентні переваги і недоліки компанії,скористаємося методикою SWOT-аналізу компанії. Результат поданий у табл. 11.

Таблиця 11

SWOT-аналіз компаніїDeutscheLufthansaAG*

Strengths(Сильні сторони) Weaknesses (Слабкі сторони)
Лідер в Європі     DeutscheLufthansa займає важливе положення в якості провідного перевізника авіатранспортного ринку Європи. ЇЇ широка європейська мережа каналів забезпечує потужний рух на більш вигідних міжнародних маршрутах.   Мультихабова робота мережі   Мультихабовамережа,якавключаєФранкфурт,Мюнхен, Дюссельдорф, Цюріх, Відень іБрюссель,дозволяєавіакомпаніїдосягати економічноїефективності, збільшувати кількість безпересадочних рейсів та потенціал компанії в цілому, а такожформувати і вдосконалювати розгалужену мережамаршрутів. Невизначеність в Європі   Економічні заходи жорсткої економії, авіаційні податки і жорстка конкуренція з боку бюджетних авіакомпаній і залізничного та автобусного транспорту, швидше за все, стримають зростання авіатранспорту в Європі, що викличе уповільнення зростання і для DeutscheLufthansa. Недовіра працівників   Страйки являють собою серйозну загрозу для операцій та репутації авіакомпаніїDeutscheLufthansa. Якщо не вирішити дану проблему наразі, в майбутньому руйнівний вплив буде дуже помітним.
Opportunities (Можливості) Threats (Загрози)
Ручні технології     Із поширенням смартфонів компанія може виграти скористатися цією тенденцією з метою поліпшення мобільного сайту, який дозволяє мандрівникам реєструватися та здійснювати бронювання. Міжконтинентальні злиття   Продовження придбання компаній допоможе авіакомпанії усунути конкуренцію та отримати цінні аеропорти. Отримання доступу до швидкозростаючих ринків в Африці за рахунок міжконтинентальнихзлиттів може допомогти раціоналізувати свою міжнародну мережу. Сильні конкуренти   Економічне зростання на Близькому Сході призвело до збільшення продажів для багатьох регіональних перевізників, таких як Еmirates та Eithad. Їх агресивна експансія загрожує DeutscheLufthansa, яка протидіє цьому впливові придбаннями та альянсами. Ціни на паливо     Зростання цін на нафту може призвести до збільшення витрат в авіації і зменшення попиту. Бурхливі події на Близькому Сході і в Лівії, зростаючий попит на ринках, що розвиваються і зниження курсу долара США може привести до підвищення цін на паливо.
         

*Складено на основі даних Euromonitor

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)