АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Напівпровідникові діоди. Загальні відомості

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  3. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  4. Вправа 206. Допишіть відсутні анкетні відомості.
  5. Вправа 217. Допишіть відсутні анкетні відомості.
  6. Глава 1. Загальні положення
  7. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  8. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  9. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів
  10. Глава 53. Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами
  11. Глава 58. Загальні положення щодо здійснення органами доходів і зборів контролю за окремими видами діяльності підприємств
  12. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них

Напівпровіднико́вий діо́д — напівпровідниковий прилад з одним випрямним електричним переходом і двома зовнішніми виводами. На відміну від інших типів діодів, принцип дії напівпровідникового діода грунтується на явищі pn-переходу. Випрямним електричним переходом в напівпровідникових діодах може бути електронно-дірковий перехід, гіперперехід або контакт метал-напівпровідник.

Випрямним електричним переходом в напівпровідникових діодах може бути електронно-дірковий перехід, гіперперехід або контакт метал-напівпровідник.

Загалом, механізм односторонньої провідності у діодів однаковий, проте для його створення можна використовувати не лише виключно напівпровідники, а й метали.

Тиристори. Структура, принцип дії і застосування.

Тири́стор — це перемикальний напівпровідниковий прилад, що проводить струм тільки в одному напрямку.

Тиристор має три виходи, один з яких — керуючий електрод — використовується для різкого переведення тиристора в увімкнений стан.

Тиристор поєднує в собі функції випрямляча, вимикача та підсилювача. Часто він використовується як регулятор, головним чином, коли схема живиться змінною напругою.

Основні властивості тиристора:

· тиристор, як і діод, проводить струм в одному напрямку, проявляючи себе як випрямляч;

· тиристор переводиться з вимкненого стану в увімкнений при подачі сигналу на керуючий електрод і, як вимикач, має два стійкі стани;

· тиристор має властивості підсилювача струму;

· тиристор при цьому є регулятором потужності;

Чотирьохшарові напівпровідникові прилади.

Тиристор – чотирьохшаровий напівпровідниковий прилад, що має два стійкі стани: стан низької провідності (тиристор закритий) та стан високоїпровідності (тиристор відкритий).Тиристор являє собою чотирьохшарову структуру типу р-п-р-п з трьомапереходами, в якому р-шар виконує функцію аноду, а n-шар –катоду.

Обгрунтуйте перший та другий закон комутації.

Перший закон комутації застосовується до кіл, які мають ін­дуктивність.

Струм в індуктивності не може змінюватися стрибкоподібнр. Тому мит­тєвий струм у вітці з індуктивністю в перший момент перехідного періоду залишається таким, яким він був в останній момент попереднього уста­леного режиму.

Другий закон комутації застосовується до кіл, які мають єм­ність.

Напруга на ємності не може змінюватися стрибкоподібне. Тому напруга на ємності в перший момент перехідного періоду така сама, якою вона була в останній момент попереднього усталеного режиму.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)