АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Форми регулювання банківської діяльності

Читайте также:
  1. A.2.1) Сформировавшийся футболист.
  2. A.2.1) Сформировавшийся футболист.
  3. I. Предпосылки формирования профсоюзного движения.
  4. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  5. II. ТАКТИКА СОВЕТСКИХ ВОЙСК В БОРЬБЕ С ВООРУЖЕННЫМИ ФОРМИРОВАНИЯМИ ОППОЗИЦИИ.
  6. III. СТРУКТУРА И ПОРЯДОК ФОРМИРОВАНИЯ СТУДЕНЧЕСКОГО СОВЕТА
  7. IV. Склоны, сформированные массовым перемещением обломочного материала.
  8. VI. ФОРМИ КОНТРОЛЮ
  9. VII. ИСТОЧНИКИ ФОРМИРОВАНИЯ ИМУЩЕСТВА ОРГАНИЗАЦИИ. УПРАВЛЕНИЕ ИМУЩЕСТВОМ ОРГАНИЗАЦИИ
  10. А у этого процесса были совершенно иные, политические корни, аналогичные тем, что формируются сегодня.
  11. А) та часть выручки, которая остается на покрытие постоянных затрат и формирование прибыли
  12. АВТОРСКИЙ ПРОЕКТ ФОРМИРОВАНИЯ КУЛЬТУРЫ ЛЮБВИ У ДЕТЕЙ –СОЦИАЛЬНЫХ СИРОТ МЕТОДОМ КАНИСТЕРАПИИ «ГОРОД СОЛНЦА» (Г. БАРНАУЛ)

Державне регулювання банківської діяльності як об'єкта господарського регулювання здійснюється всіма засобами господарського права, чим досягається оптимальний варіант упорядкування правовідносин з метою досягнення спільних цілей і що пов'язане з потребою поєднання відносно банківської діяльності регламентування майново-господарських та організаційно-господарських зобов'язань, економічної політики держави та засобів державного регулювання господарської діяльності.

Банківське регулювання - це регламентування діяльності банків і банківських операцій в Україні, здійснюване спеціальним державним органом - НБУ в межах його компетенції.

НБУ відповідно до ст. 66 Закону "Про банки" здійснює таке банківське регулювання: адміністративне та індикативне. Переважна більшість засобів банківського регулювання закріплена в окремих нормативних актах НБУ До адміністративного регулювання належать: реєстрація банків і ліцензування їх діяльності; встановлення вимог та обмежень щодо діяльності банків; застосування санкцій адміністративного чи фінансового характеру; нагляд за діяльністю банків; надання рекомендацій щодо діяльності банків. Індикативним регулюванням є: встановлення обов'язкових економічних нормативів: визначення норм обов'язкових резервів для банків; встановлення норм відрахувань до резервів на покриття ризиків від активних банківських операцій; визначення процентної політики; рефінансування банків; кореспондентських відносин; управління золотовалютними резервами, включаючи валютні інтервенції; операції із цінними паперами на відкритому ринку; імпорт та експорт капіталу.

Окремо за формами регулювання НБУ прийнято такі нормативні акти.

Реєстрація банків і ліцензування їх діяльності регулюються Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", Положенням про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, затвердженим ПП НБУ № 306 від 08.09.2011 р. (далі - Положення НБУ про реєстрацію № 306), Положенням про порядок надання банкам і філіям іноземних банків генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, затвердженим ПП НБУ №281 від 15.08.2011 р.

Вимоги та обмеження щодо діяльності банків встановлюються НБУ фактично при прийнятті нормативних актів із приводу всіх форм банківського регулювання.

Застосування санкцій адміністративного чи фінансового характеру, які є заходами впливу до банків, здійснюється НБУ на підставі Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства, затвердженого ПП НБУ № 369 від 28.08.2001 р., Положення про порядок накладення адміністративних штрафів, затвердженого ПП НБУ № 563 від 29.12.2001 р., статей 1665, 1666 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Національний банк застосовує до банків такі заходи впливу: 1) письмове застереження щодо припинення порушення та вжиття необхідних заходів для виправлення ситуації, зменшення невиправданих витрат банку, обмеження невиправдано високих процентних виплат за залученими коштами, зменшення чи відчуження неефективних інвестицій; 2) скликання загальних зборів учасників, спостережної ради банку, правління (ради директорів) банку для прийняття програми фінансового оздоровлення або плану реорганізації банку; 3) укладення письмової угоди з банком, за якою банк чи визначена угодою особа зобов'язується вжити заходів для усунення порушень, поліпшення фінансового стану банку тощо; 4) видає розпорядження щодо: а) зупинення виплати дивідендів чи розподілу капіталу в будь-якій іншій формі; б) встановлення для банку підвищених економічних нормативів; в) підвищення резервів на покриття можливих збитків за кредитами та іншими активами; г) обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів здійснюваних банком операцій із високим рівнем ризику; д) заборони надавати бланкові кредити; е) накладання штрафів на керівників банків і банки; є) тимчасової, до усунення порушення, заборони власнику істотної участі в банку використовувати право голосу придбаних акцій (паїв); ж) тимчасового, до усунення порушення, відсторонення посадової особи банку від посади; з) реорганізації банку; и) призначення тимчасової адміністрації; 5) відкликання банківської ліцензії та ініціювання процедури ліквідації банку.

До банківських груп НБУ відповідно до ч. 8 ст. 73 Закону "Про банки" застосовує окремі заходи впливу.

Для введення щоденного контролю за діяльністю банків і виконанням ними вимог Національного банку щодо усунення допущених порушень може встановлюватися особливий режим контролю за їх діяльністю, який є додатковим інструментом банківського нагляду, що використовується, як правило, одночасно із заходами впливу, які встановлені ст. 73 Закону "Про банки".

Перелічені заходи впливу є також інструментами банківського нагляду за банками з боку НБУ.

Нагляд за діяльністю банків Національним банком України здійснюється на підставі статей 67, 71-73 Закону "Про банки", Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.1993 р. № 15-93 "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" (далі - Декрет Кабінету Міністрів України № 15-93), Положення про планування та порядок проведення інспекційних перевірок, затвердженого ПП НБУ №276 від 17.07.2001 р.

Індикативне регулювання у вигляді встановлення обов'язкових економічних нормативів, визначення норм обов'язкових резервів для банків здійснюється на підставі Положення про порядок формування обов'язкових резервів для банків України та філій іноземних банків в Україні, затвердженого ПП НБУ № 91 від 16.03.2006 р., Інструкції про порядок регулювання діяльності комерційних банків, затвердженої ПП НБУ № 368 від 28.08.2008 р.

Установлення норм відрахувань до резервів на покриття ризиків від активних банківських операцій у частині кредитних операцій регулюється Положенням про порядок формування і використання резерву для відшкодування можливих витрат за кредитними операціями банків, затвердженим ПП НБУ № 279 від 06.06.2000 р., а з 01.01.2013 р. разом з іншими активними операціями Положенням НБУ № 23 від 25.01.2012 р.

Визначення процентної політики НБУ здійснюється з метою ефективного управління грошово-кредитним ринком, обсягами грошової маси в обігу, виконання функції кредитора останньої інстанції шляхом встановлення за операціями Національного банку України таких процентних ставок: облікова, за кредитами овернайт, рефінансування, за депозитами овернайт, залучення тимчасово вільних коштів банків згідно з Положенням про процентну політику Національного банку України, затвердженим ПП НБУ № 389 від 18.08.2004 р.

Інші засоби регулювання банківської діяльності належать більше до реалізації функцій самого НБУ і є інструментами його грошово-кредитної політики, а не формами впливу на банки.

Засоби регулювання банківської діяльності НБУ за функціональним змістом є заходами, способами дій, які застосовуються самостійно або в сукупності, ґрунтуються на Конституції України, господарському правопорядку та засадах підприємницької діяльності, відповідають передбаченим законами функціям і компетенції НБУ, спрямовані на досягнення функціональних цілей НБУ.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)