АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. Автоматизация и роботизация
  6. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  7. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  8. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  9. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  10. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  11. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  12. Аналіз роботи системи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Запорізький національний технічний університет

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До виконання курсової роботи

з дисципліни

Економіка підприємства

 

для студентів напряму підготовки 6.030505 «Управління персоналом та економіка праці» всіх форм навчання

 


Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни «Економіка підприємства» для студентів напряму підготовки 6.030505 «Управління персоналом та економіка праці» всіх форм навчання / Укл.: Г.Ф. Трифонов, Д.В. Василичев, В.С. Бойченко – Запоріжжя: ЗНТУ, 2012. – 74 с.

 

Укладачі: Г.Ф. Трифонов, к.е.н., доц.

Д.В.Василичев, к.е.н., доц.

В.С. Бойченко, викл.

 

Рецензент: А.В. Карпенко, к.е.н., доц.

 

Відповідальний за випуск: Д.В. Василичев

 

Затверджено

на засіданні кафедри «Управління персоналом і економки праці»

 

Протокол № ___ від р.

 

ЗМІСТ

 

 

Вступ  
1 Загальні вимоги до виконання курсової роботи  
1.1 Вибір теми курсової роботи  
1.2 Структура і зміст курсової роботи  
1.3 Тематика курсових робіт  
2 Типовий зміст курсових робіт  
3 Методика виконання курсової роботи  
3.1 Підбір літератури та інших матеріалів за темою курсової роботи  
3.2 Вимоги до оформлення курсової роботи  

 

 


ВСТУП

 

 

Ефективність функціонування підприємства і його економічний зріст багато в чому залежать від досконалості управління сторін його діяльності.

Метою вивчення дисципліни «Економіка підприємства» є опанування навчального матеріалу та засвоєння теоретичних знань, набуття практичних навичок, формування у студентів здатності самостійно мислити, виконання економічних розрахунків, проведення аналітичної і дослідницької роботи.

Дисципліна забезпечує підготовку бакалаврів, які мають опанувати теоретичні питання, які охоплюють усі аспекти діяльності підприємства як суб’єкта господарювання та первинної ланки національної економіки.

Для закріплення лекційного матеріалу, важливе місце відведено самостійній роботі студентів, де вони повинні опрацьовувати лекційний матеріал, готуватися до практичних занять, вивчати літературні джерела. Самостійна робота студентів проводиться на підставі вказівок та рекомендацій викладача щодо окремих тем та завдань.

Виконання курсової роботи з дисципліни «Економіка підприємства» є складовою навчального процесу. Мета курсової роботи – поглибити теоретичні знання, придбані студентами в процесі вивчення курсу, і виробивши вміння застосовувати їх в практичному рішенні питань економіки і організації виробництва. В процесі виконання курсової роботи студент може здійснити аналіз основних техніко-економічних показників, самостійно виконати економічні розрахунки, виявити резерви виробництва і на цій основі обґрунтувати заходи з підвищення ефективності діяльності первинної ланки виробництва. У роботі важливо також узагальнити кращий вітчизняний і зарубіжний досвід економічних процесів, які відбуваються у сучасного суб’єкту господарювання.

Виконання курсової роботи може сприяти поглибленому засвоєнню студентами дисципліни «Економіка підприємства», спонукає ґрунтовно вивчати законодавчі акти з питань економічних відносин, спеціальні наукові видання, в яких розглядаються окремі питання цих відносин в умовах ринкової економіки.

В процесі виконання курсової роботи студент повинен самостійно знайти і вивчити літературу з вибраної теми, здійснити відповідний аналіз статистичних даних підприємства, показати уміння вирішувати економічні завдання, застосовувати теоретичні положення у вирішенні конкретних питань економіки, організації і планування первинної ланки промислового підприємства з урахуванням форм власності.

Курсова робота — це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає можливість оцінити якість знань студента, його уміння застосувати їх на практиці.

Виконуючи роботу, студент може навчитися користуватися спеціальною літературою, самостійно її аналізувати і узагальнювати.

Матеріал курсової роботи може бути викладений відповідно до вимог законів формальної логіки — закону тотожності, закону розбіжності, закону достатнього обґрунтування, що означає:

– не можна висловлювати два суперечливі судження про один предмет;

– кожна висловлена думка, твердження мають бути досить обґрунтовані.

Курсову роботу студент виконує на основі ретельного вивчення і узагальнення передового досвіду господарювання, висвітленого в літературних джерелах, обов'язкового використання статистичної даних, приведених в науковій літературі, періодичних виданнях і статистичних щорічних виданнях.

Студенти повинні виконувати курсову роботу на матеріалах конкретного підприємства.

Тема роботи може бути такою, яка давала б можливість майбутньому фахівцеві в комплексі вирішувати та освітлювати питання економіки підприємства. Результати дослідження потрібно викласти у вигляді висновків і рекомендацій. Обсяг курсової роботи до 40 печатних листів стандартної форми (включаючи текст, таблиці, схеми, діаграми, графіки і тому подібне).

У готовому (чистовому) тексті не дозволяється робити виправлення, закреслення, вставки, а також скорочувати слова і використати абревіатури (окрім загальноприйнятих).


ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)