АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

На конкретному прикладі охарактеризувати оптичні методи аналізу?

Читайте также:
  1. I. ГИМНАСТИКА, ЕЕ ЗАДАЧИ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  2. I. Методические основы
  3. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛЬНОЙ РАБОТЫ
  4. II. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКАЯ КАРТА ДИСЦИПЛИНЫ
  5. III. УЧЕБНО – МЕТОДИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ ПО КУРСУ «ИСТОРИЯ ЗАРУБЕЖНОЙ ЛИТЕРАТУРЫ К. XIX – НАЧ. XX В.»
  6. IV ИНФОРМАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ.
  7. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  8. VI.УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ
  9. VIII. Методика экспресс-диагностики педагогической направленности учителя (Ю.А. Кореляков, 1997)
  10. Абстрактного к конкретному
  11. Адміністративні методи державного управління.
  12. Адміністративні методи менеджменту

До оптичних методів аналізу відноситься сукупність методів якісного та кількісного аналізів за інтенсивністю інфрачервоного (ІЧ), видимого та ультрафіолетового (УФ) електромагнітного випромінювання. Це фотометричний аналіз, атомно-абсорбційний, емісійний, люмінесцентний аналізи, а також турбидиметрія, нефелометрія. При використанні цих методів відбувається реєстрація поглинання світла молекулами визначуваного компонента в ІЧ, видимій та УФ ділянках спектру.

Оптичні методи аналізу засновні на вимірюванні ефектів взаємодії речовини з електромагнітними хвилями оптичного діапазону в діапазоні від 100 до 10000 нм. Оптичний діапазон підрозділяють на ультрафіолетову - УФ(100-380 нм), видиму - В(380-760 нм) і інфрачервону - ІЧ(760-10000 нм) області.

За типом взаємодії електромагнітних хвиль з речовиною оптичні методи класифікують наступним чином:

- абсорбційні методи – які засновані на вимірюванні випромінювання, яке поглинуто речовиною(колориметрія, фотоколориметрія, спектрофотометрія, атомно-абсорбційний аналіз);

- емісійні методи – які засновані на вимірюванні інтенсивності світла, яке випромінює речовина(флюорометрія, емісійний спектральний аналіз, полум’яна фотометрія):

- методи, які засновані на вимірюванні інтенсивності випромінювання, яке розсіяне (нефелометрія), або поглинуто (турбідиметрія) суспензією речовин;

- методи, які засновані на вимірюванні ефектів поляризаційних взаємодій (рефрактометрія, інтерферометрія, поляриметрія).

В оптичних методах аналізу можна вимірювати ефекти взаємодії з електромагнітними хвилями як молекул так і атомів. Тому і методи аналізу розподіляються на молекулярні (флюорометрія, колориметрія, фотоколориметрія, спектрофотометрія) і атомні (емісійний спектральний аналіз, полум’яна фотометрія, атомно-абсорбційний аналіз).

Методи молекулярної абсорбційної спектроскопії відноситься до оптичних методів аналізу, які засновані на вимірюванні ефектів взаємодії речовини з електромагнітними хвилями оптичного діапазону. Як йдеться із назви, метод засновано на вимірюванні поглинання(абсорбції) світлового потоку молекулами речовини. До молекулярно-абсорбційних методів відносять колориметрію (порівняння забарвлення аналізуємого і стандартного розчинів візуально), фотоколориметрію(вимірювання інтенсивності світового потоку, який пройшов через розчин, фотоелектричним способом) і спектрофотометрію(вимірювання інтенсивності монохроматичного світлового потоку, який пройшов через озчин фотоелектричним способом).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)