АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Посилання на інші частини документу

Читайте также:
  1. Вкажіть частини світу, що були позначені на першому глобусі Бехайма
  2. Всесвітнє господарство: сутність та складові частини
  3. Гіперпосилання на веб-сторінці
  4. За рахунок частини особистих доходів придбати акції.
  5. Моральне зношування – втрата основними фондами частини своєї
  6. Основні складові частини ОС.
  7. Складові частини BIOS.
  8. ТМО навчання учнів розв’язувати задачі на знаходження частини від числа, дробу від числа та числа за його частиною.
  9. ТМО навчання учнів розв’язувати задачі на розпізнавання геометричних фігур, поділ їх на частини та складання фігур із заданих частин.

Використання закладок. Закладки перераховуються у Навігаторі і перехід по них здій­снюється з допомогою навігатора, клацнувши по назві закладки мишкою. У HTML до­­кументах, закладки перетворюються у позначки, на які можна перейти по гі­пер­по­си­лан­ню. Для створення закладки, позначаємо текст, який буде слугувати закладкою та ви­ко­нуємо команди Вставити → Закладка. З’являється діалогове вікно Вставка зак­лад­ки. У верхньому рядку записуємо ім’я закладки і натискуємо мишкою клавішу Гаразд.

Вставка посилання. Для утворення перехресного посилання виконуємо команди: Вста­вити → Перехресне посилання. З’являється вікно Поля виду:

У полі Тип позначаємо Встановити посилання. Тоді переходимо у документ, вікно не закриваємо. Позначаємо текст першого за­го­лов­ку, який використовується як об’єкт для перехресного посилання, копіюємо його. По­вер­­таємося у ді­а­логове вікно Поля і кла­ца­ємо у рядку Значення. Текст з’являється у ряд­­ку. У полі Назва з клавіатури вводимо текст з клавіатури з допомогою якого ко­рис­ту­вач хоче ідентифікувати цей заголовок. То­ді натискаємо клавішу Встановити. Текст, котрий був введений висвітлюється у полі Ви­бір. Так можна створювати декілька перехресних посилань.

Щоб перейти за цими посиланнями, відкриваємо Навігатор (F5) вибираємо По­си­лан­ня та клацаємо на назві посилання.

Вставка гіперпосилань. Для створення гіперпосилань виконуємо команди Вставити → Гіперпосилання. З’являється вікно виду:

Щоб ввести фрагмент тексту у посилання, його потрібно позначити перед відкриттям діалогового вікна. Ліворуч потрібно вибрати один з чотирьох типів гіперпосилання: Інтернет – веб-адреса. Пошта та новини – наприклад, адреса електронної пошти. Документ – гіперпосилання на інший документ або у інше місце документу. Створити документ – гіперпосилання створює новий документ.

Верхня права частина документу міняється у залежності з вибраним типом гі­пер­по­си­ла­ння.

Для гіперпосилання типу Документ вказуємо шлях до документу. Для цього кла­ца­є­мо на клавіші Відкрити файл або залишаємо пустим,якщо хочемо зробити посилання на текст у цьому ж документі. Додатково потрібно задати ціль, наприклад, заголовок. На­тис­­куємо на значок Ціль, щоб відкрився Навігатор, де вибираємо ціль. Якщо знаємо ім’я цілі,то можна просто ввести у рядок, наприклад, назва заголовку. Для гі­пер­по­си­ла­н­ня Створити документ, вибираємо опцію або Редагувати зараз, або Правити пізніше та тип документу що створюється (текстовий документ, електронна таблиця тощо). З до­по­­мо­гою клавіші Вибрати шлях відкривається вікно у якому вказуємо шлях.

Розділ Додаткові параметри, у нижній частині цього вікна є дещо спільним для усіх ти­­пів гіперпосилань. Рядок Кадр визначає як буде відкриватися гіперпосилання. Це пот­ріб­но для документів, що відкриваються веб-браузером. Рядок Текст вказує текст, що бу­де вис­вітлюватися для користувача. Рядок Ім’я використовується для HTML до­ку­мен­тів. Він вказує, що текст додається як атрибут Ім’я у HTML коді гі­пер­по­си­лан­ня. Після встановлення усіх параметрів натискуємо клавішу Застосувати.

Перехід по гіперпосиланню. Якщо натиснути клавішу Ctrl та у документі клацнути миш­­кою по тексті, що ввели у ря­­­док Текст, то від­бу­ва­є­ть­ся перехід на елемент, що виб­ра­ли у рядку Ціль.

Для редагування гіперпосилань відкриваємо вікно Гіперпосилання. Для цього або кла­­­­цаємо мишкою на палітрі інструментів по клавіші Гіперпосилання, або виконуємо ко­­­манди: Вставити → Гіперпосилання. Проводимо зміни і обов’язково натискуємо кла­ві­шу Застосувати.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)