АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як вилікувати анорексію

Читайте также:
  1. ДніпропетровськА державнА фінансовА АКАДЕМІЯ 7 страница
  2. ЕКОЛОГІЧНІ ПИТАННЯ В ІСТОРІЇ НАУКИ
  3. Епідемія — масове розповсюдження інфекційного захворювання людини в будь-якій місцевості, країні, яке суттєво перевищує загальний рівень захворюваності.
  4. Етика і духовність
  5. Методи формування свідомості особистості
  6. Місце діалектики в системі філософія знання.
  7. Навчися соромитися себе набагато більше, ніж інших». Демокрит (460 р. до н.е. — рік смерті невідомий).
  8. Педагогічні умови використання методів виховання.
  9. Природні особистості психіки
  10. Тема 4. Відповідальність за правопорушення, які посягають на власність. Відповідальність за правопорушення, які посягають на громадський порядок і громадську безпеку.
  11. Чуттєве і логічне пізнання.


Анорексія досить важко піддається лікуванню. Першим кроком лікування має стати переконання хворого в його необхідності. Зробити це не просто, тому що хворі не можуть об'єктивно оцінити всю серйозність становища. Лікуючий лікар повинен направити такого хворого до психіатра. Добре зарекомендували себе в лікуванні цього захворювання індивідуальна і сімейна психотерапії. Страждаючі анорексією люди практично не здатні контролювати свою свідомість. Багатьом з них навіть сняться кошмари нав'язливі на тему харчування і зайвої ваги.


Іноді на повне лікування можуть знадобитися роки. Екстрена допомога при анорексії увазі в основному корекцію водно-електролітних розладів. Коли концентрація калію в сироватці опускається нижче рівня 3 мекв / л, то виникають небезпечні зміни ритму серця. З цієї причини, перш за все, необхідно заповнити дефіцит калію в організмі. Вступати він повинен обов'язково внутрішньовенно.


Найчастіше людини, що страждає на анорексію, доводиться госпіталізувати в спеціалізований стаціонар. У лікарні розпочинаються заходи з відновлення ваги. Зазвичай для цього використовується метод винагороди за кожен набраний кілограм. Хворі повинні самі для себе визначати заходи заохочення.


Раніше широко був поширений метод зондового харчування. Проте останнім часом від нього відмовляються через можливості розвитку аспіраційної пневмонії. При невротичний характер анорексії призначають транквілізатори, невеликі дози нейролептиків.

Після виписки зі стаціонару хворому потрібен тривалий амбулаторне лікування. Необхідно добитися нормальної ваги хворого і щоб ця вага протримався хоча б півроку.

Амбулаторне лікування засноване на психотерапії. Необхідно морально підтримувати пацієнта і відволікати його від думок про вагу. Велика частина пацієнтів при такому лікуванні продовжують додавати у вазі. Але потрібно знати, що через кілька місяців зазвичай наступає рецидив анорексії. Хворому знову потрібна буде госпіталізація. Повністю виліковуються далеко не все. Але майже всі досягають стану, що дозволяє працювати і вести нормальне життя. Ускладненням терапії буває розвиток ожиріння, але зустрічається воно вкрай рідко.

 

4. Найхудіша дівчина планети.

Валерії Левітіної - 39 років, вона живе в Монако і вона сама худа жінка в світі. Валерія важить всього 25 кг, що дорівнює вазі чотирьох каменів. Левітіна з 20 років страждає жорстокої анорексією після того, як сіла на суворі дієти в спробах скинути вагу. Зараз Валерія відчайдушно намагається видужати і так само відчайдушно намагається довести захоплювався її фігурою дівчаткам: тут нічому заздрити і нічим захоплюватися - цього потрібно уникати всіма силами. Валерія - виходець з Росії. У дитинстві вона була пишечкою і страшенно комплексувала. Виїхавши з країни, дівчина брала участь у конкурсах краси і прагнула стати стрункою. Результат виявився плачевним. Зараз Валерія практично не розрізняє смак продуктів, а білки, жири і вуглеводи приймає строго за схемою. Щоб не непритомніти через низького тиску, вона змушена пити міцну каву літрами. Валерія живе в Монако, щоб поправити здоров'я завдяки теплому клімату. Єдиний її дохід - це допомога по безробіттю. Мати називає Валерію мумією або живим трупом - і вона, на жаль, недалека від істини. Жінка розповідає, що їй щодня приходить купа емейлів від дівчаток, які хочуть бути на неї схожою. Саме тому Валерія фотографується і виставляє своє тіло напоказ - щоб назавжди відбити в них охоту і захоплення.

 

Висновок

 

Дієти шкідливі, це однозначно. Так що ж робити? Невже так і доведеться жити з ненависними зайвими кілограмами, страждаючи фізично і душевно? Насправді вихід є. Дієтологи кажуть так: «Вибирайте для себе таку дієту, на якій ви зможете «сидіти» все життя». Іншими словами, усвідомлено виберіть такий спосіб харчування, який, врешті -решт, призведе ваше тіло в порядок. Ніяких жертв, ніяких обмежень (крім обмеження на всілякі шкідливості), ніяких мук. Щоб схуднути, потрібно їсти — ось такий парадокс. Тільки треба знати, що є. На нашому сайті є цілий розділ, присвячений здоровому харчуванню, не полінуйтеся, погортайте сторінки, можливо, вам вдасться знайти щось дійсно корисне і цікаве.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)