АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА. Максимочкіна О.В., Семенченко Ф.Г

Читайте также:
  1. Докладная записка
  2. Звіт. Службова записка. Рапорт
  3. Объяснительная записка
  4. Объяснительная записка
  5. Объяснительная записка
  6. ОБЪЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА.
  7. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  8. Пояснительная записка
  9. Пояснительная записка
  10. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  11. Пояснительная записка
  12. Пояснительная записка

Херсон 2014

 

Максимочкіна О.В., Семенченко Ф.Г. Політологія: Метод. вказівки для підготовки до семінарських занять. Для студ. денного відділення усіх спеціальностей/ Херсон: ХНТУ, 2014. – 24 c.

В методичних рекомендаціях представлені основні теоретичні положення, комплекс навчально - методичного забезпечення до кожної теми курсу, методичні вказівки по підготовці і виконанню семінарських занять, питання для самоконтролю, критерії оцінки знань студентів, питання для підготовки до іспиту, а також список основної і додаткової навчальної літератури для вивчення проблемних питань дисципліни.

Основою для розробки представлених методичних вказівок стала “Політологія. Навчальна програма нормативної дисципліни для вищих закладів освіти” (К.: Міністерство освіти України, 1999), що відображає сучасні досягнення світового і вітчизняного гуманітарного знання у всьому його багатстві і розмаїтті наукових напрямків, охоплює основну проблематику сучасної політичної науки.

Методичні вказівки розраховані на студентів всіх спеціальностей.

Рецензенти: Ватуля Ю.О., канд. істор. наук, доцент.

Обговорено і схвалено

На засіданні кафедри політології і

Права ХНТУ

Протокол № _ від__________.2014р.

---------------------------------------

Зав. кафедрою Семенченко Ф.Г.

 

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Розбудова демократичної держави, формування суспільства, в якому громадянин є повноправним суб'єктом політичного життя, зумовлюють зростання ролі політичної науки (політології) і освіти як невіддільних складових політичної організації суспільства. Полі­тична соціалізація особистості, формування громадської відпові­дальності, засвоєння норм цивілізованої політичної поведінки не­можливі без подальшої актуалізації системи політичних знань. Вивчення політології є одним з важливих напрямків впровадження нової концепції гуманітарної науки. Політологія сприяє подоланню стереотипних уявлень про політику як арену боротьби, протисто­яння та конфронтації, виконує інтеграційну функцію у суспільстві.

Пропонована програма з дисципліни "політологія" охоплює основну проблематику сучасної політичної науки, зокрема предмет і метод політології, історію політичної думки, проблеми функціонування політичної системи суспільства та її інститутів, утвердження грома­дянського суспільства і демократії, питання політичної свідомості та політичної культури.

Вивчення дисципліни "політологія" надасть можливість опа­нувати систему логічно завершених базових знань про політику та політичну сферу суспільства, набути адекватних умінь і навичок, зокрема:

• сформувати системне бачення предметної галузі політології
як науки та навчальної дисципліни;

• засвоїти понятійно-категоріальний апарат політології;

• з'ясувати місце політології в системі соціально-гуманітарних наук;

• ознайомитися з історією світової та вітчизняної політичної думки;

• скласти уявлення про сутність політичного життя, політич­них процесів і відносин, про суб'єкт та об'єкт політики, місце та значення політичних систем і режимів у житті держави та громадянського суспільства;

• засвоїти основи політичної культури, необхідні для застосу­вання політичних знань у професійній і громадській діяльності.


НАВЧАЛЬНО-ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

вивчення дисципліни

" ПОЛІТОЛОГІЯ"

№п/п Назва теми
1. Політологія як наука та навчальна дисципліна
2. Історія світової політичної думки
3. Розвиток політичної думки в Україні: історія та сучасність
4. Політичне життя суспільства
5. Політична система суспільства
6. Держава та громадянське суспільство: походження та сутність
7. Політичні режими
8. Політична діяльність і політичні відносини
9. Політична свідомість: ідеологічний та культурно-психологічний аспекти
   

 

 

ПРОГРАМНИЙ МАТЕРІАЛ

до вивчення дисципліни

" ПОЛІТОЛОГІЯ"


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)