АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги до курсової роботи

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  3. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  4. Аналітичні реакції та вимоги до них
  5. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  6. Вентиляція. Вимоги до вентиляції.
  7. Вибір теми курсової роботи
  8. Вибір теми курсової роботи.
  9. Вимоги до бланків документів
  10. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  11. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ І РЕМОНТІ
  12. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ

Теорія держави і права

 

Методичні вказівки та завдання до курсових робіт

Для студентів спеціальності

6.030401 «Правознавство»

 

 

Затверджено Методичною радою НТУУ «КПІ»

 

Київ

НТУУ «КПІ»


 

IV. Методичні вказівки та завдання до курсових робіт.

1. Мета та завдання написання курсової роботи.

У відповідності до навчального плану студентами повинні бути написані курсові роботи за тематикою запропонованою кафедрою.

Виконання курсової роботи допомагає більш глибоко уяснити правові положення, показує здібності студентів до самостійної роботи з літературою, допомагає виробити навички до узагальнення матеріалів правової практики і вірного застосовування норм права.

Мета письмової курсової роботи з дисципліни „Теорія держави і права”: перевірити рівень знань студентів найбільш загальних і провідних закономірностей виникнення, функціонування й розвитку держави і права;

- сприяти розвитку творчої ініціативи, самостійності, відповідальності;

- сприяти розвитку у кожного студента навичок самостійної роботи.

Основними завданнями курсової роботи є:

- здобуття навичок, формулювання проблем та шляхів її вирішення;

- формування культури оформлення письмових, науково-практичних публікацій та матеріалів до публічного виступу;

- відпрацювання навичок реферування великої кількості інформації (вміння „стискати” інформацію за принципом – „словам тісно – думкам просторо”);

- здобуття навичок публічного виступу, захисту своїх поглядів;

- відпрацювання навичок пошуку та опрацювання науково-практичної літератури та інших джерел інформації.

Кращі курсові роботи можуть бути рекомендовані до участі в конкурсі науково-навчальної роботи закладу, подання для доповіді (виступу) на науково-практичні конференції факультету, навчального закладу, міжвузівські, для участі в конкурсах студентських робіт, рекомендації до публікації у фахових виданнях.

 

Загальні вимоги до курсової роботи.

Курсова робота виконується по одній з пропонованих тем (за вибором студента). Виконуючи курсову роботу, студенту слід ретельно ознайомитись і засвоїти певні положення навчальної програми. Тому її слід вибирати з урахуванням інтересу до певного питання курсу. Якщо студент виявив бажання написати курсову роботу за темою, яка не вказана у запропонованому переліку, то він має отримати на це дозвіл викладача.

Курсова робота, виконана з порушенням цих вимог оцінюється „незадовільно”.

За загальним правилом курсову роботу студент повинен виконувати власноруч. За погодженням із керівником курсової роботи її можна надрукувати за допомогою комп’ютера.

Курсова робота має складатися з таких частин: 1) титульний аркуш; 2) план (зміст); 3) вступ; 4) основна частина (розділи, підрозділи або пункти); 5) висновки; 6) список використаних джерел.

Обсяг курсової роботи становить 30-35 сторінок друкованого тексту (40-45 рукописних сторінок).

Курсова робота з дисципліни „Теорія держави і права” здається не пізніше як за місяць до екзаменаційної сесії студентів відповідної форми навчання.

3. Опрацювання літератури та складання плану для написання курсової роботи.

Перед написанням роботи потрібно глибоко вивчити, проаналізувати і узагальнити всю рекомендовану по темі літературу. Для того, щоб мати повне уявлення про вибрану тему, доцільно спочатку вивчити відповідний розділ підручника.

Добір літератури необхідно розпочати з праць провідних вітчизняних та зарубіжних науковців. Студент повинен використовувати й матеріали фахових періодичних видань: „Урядовий кур’єр”, „Голос України”, „Право України”, „Держава і право”, Юридичний журнал тощо.

 

 

При вивченні рекомендованої літератури слід роботи виписки з потрібного питання. Одночасно при вивченні літератури необхідно підбирати приклади із державно-правової практики для розкриття теоретичних положень.

Робота над літературою потребує усвідомленого підходу, оскільки можуть зустрічатися різні точки зору щодо одних і тих же питань. В цьому випадку студент обов’язково повинен обґрунтувати свою точку зору з даного приводу. При написанні курсової роботи слід враховувати рік опублікування джерел. Бажано спиратися на роботи останніх років.

Після ретельного вивчення і усвідомлення літератури з даної теми можна приступати до складання плану курсової роботи.

План (зміст) курсової роботи подають на її початку. Він складається зі вступу, основної частини, висновків та списку використаної літератури. Студент самостійно обирає структуру основної частини. Це можуть бути розділи з поділом на підрозділи. План повинен містити найменування та номери початкових сторінок. План курсової роботи узгоджується студентом з науковим керівником курсової роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)